KRIŽEVACMEĐUGORJE

Pater Stjepan Ivan Horvat: Svaki dolazak u Međugorje potvrđuje mi je da zaista Božje djelo

Iako smo već u sredini mjeseca studenoga, u Međugorju se i dalje nalaze brojni hodočasnici. Tako su prema prijavama u Uredu informacija ovih dana u Međugorju hodočasnici iz Italije, Poljske, Njemačke, Ukrajine, Španjolske, Libanona, Hrvatske, Bosne i Hercegovine… piše Radio Mir Međugorje.

Nedjeljom hodočasnici i župljani organizirano mole krunicu na Brdu ukazanja, a petkom križni put na Križevcu. Tako smo ovoga petka zajedno sa župljanima i hodočasnicima na Križevcu, među brojnim vjernicima susreli i p. Stjepana Ivana Horvata, misionara Krvi Kristove.

“Kaže da se u Međugorje dolazi kad te Gospa pozove, pa to je i stvarno tako. Ja sam tjedan dana na duhovnoj vježbi u Masnoj Luci, u šutnji i molitvi. Fra Josip Vlašić me vodi kroz te duhovne vježbe, pa je odlučio da je u programu jedan dan i dolazak u Međugorje, a meni uopće ni u planu ni u bliskoj budućnosti nije bilo posjetiti ovo mjesto, ali osjetim da sam trebao biti ovdje danas na ovom križnom putu.

Čeka me još i ispovijed, i uvijek je posebno doći u Međugorje”, kazao nam je p. Stjepan, naglašavajući kako Gospa i Međugorje imaju posebno mjesto u njegovom životu, a to pokazuje i njegovo mladomisničko geslo koje je uzeo iz Hvalospjeva Marijinog: “Velika mi djela učini Svesilni”.

međugorje
P. Stjepan Ivan Horvat i fra Josip Vlašić, koji ga u Masnoj Luci vodi kroz duhovne vježbe/ foto Mateo Ivanković

Živimo u teškim i nepredvidivim vremenima koja postavljaju puno pitanja, a daju malo odgovora, a p. Stjepan na sve to samo kaže: “Slušajmo Crkvu.”

Ono što je najviše dirnulo p. Stjepana u Međugorju, kao i milijune drugih hodočasnika, je mir, mir koji se nalazi na licima ljudi dok mole, dok slave svetu misu. A posebno su ga dotakli prizori hodočasnika dok čekaju u dugačkim redovima pred ispovjedaonicama. Svi oni dolaze iz brojnih nemirnih mjesta u svijetu, a u Međugorju pronalaze Gospinu oazu mira.

“Vjerujem da je Međugorje Božje djelo, a svaki moj dolazak ovdje, svaka ispovijed, svaki susret mi govori o tome… Potrebna su nam ovakva mjesta koja prkose nemiru ovoga svijeta, koja pokazuju da ovaj svijet ipak nije sve – da postoji nešto više”.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er