MOLITVE

Sv. Padre Pio: Ovo su snažne molitve koje Boga obvezuju na odgovor

Postoji jedan oblik molitve koji kršćani prakticiraju od početaka, a preporučuju ga i mnogi duhovni oci. Unatoč tome on je među vjernicima ponešto zapostavljen.

Radi se o svakodnevnoj pomoći u obliku strelovitih molitvi, kratkih rečenica iz Svetog pisma ili zaziva, koji nam pomažu da i u danu pretrpanom obvezama ispunjamo zapovijed svetog Pavla : “Bez prestanka se molite!” (1. Sol 5, 17).

Poznati katolički teolog Scott Hahn u svojoj je knjizi “Znakovi života” ustvrdio:

“Strelovite molitve su savršene molitve za ispunjavanje trenutaka našega dana koji bi inače bili isprazni: duga stajanja pred semaforom, dugo vrijeme dok čekamo da nam spoje telefonski poziv, dugi sati nesanice, duga zadržavanja u čekaonici. Na ove trenutke možemo gledati kao na prilike, ili kao na smetnje.

Možemo im dopustiti da nam povećaju razdražljivost, ili ih možemo iskoristiti za molitvu. Izbor je na nama. A doista moramo odabrati nešto – jer priroda se užasava praznine. Ako ne ispunimo svoje misli molitvom, one će se same ispuniti tjeskobom, brigama, iskušenjima, ozlojeđenošću i neželjenim sjećanjima.”

Vezani članci

Strelovite molitve preporučivao je i poznati talijanski svetac Padre Pio, poručivši kako su one poput “strijela koje ranjavaju Božje srce”.

Kako prenosi katolički portal Aleteia, Padre Pio smatrao ih je posebno snažnima u zazivanju Božje milosti na nas. U pismu iz prosinca 1914. ističe kako nije pretjerano reći da strelovite molitve obvezuju Boga na odgovor:

“Potičem Vas da redovito obnavljate ispravne nakane koje ste imali u početku te s vremena na vrijeme recitirate strelovite molitve. One su poput strijela koje ranjavaju Božje srce i obvezuju ga – u ovom slučaju spomenuti izraz uopće nije pretjeran – obvezuju ga, kažem Vam, da Vam podari svoju milost i pomoć u svemu.”

Ispod donosimo nekoliko zaziva iz Svetog pisma koje Scott Hahn preporučuje za svakodnevnu molitvu (naravno, možete dodati i svoje citate ili zazive poput: “Isuse, uzdam se u tebe”, ili “Smiluj mi se Gospodine”).

“Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim.” (Iv 21,17)

“Ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti.” (Mt 26,39)

“Vjerujem! Pomozi mojoj nevjeri!” (Mk 9,24)

“Sine Davidov, Isuse, smiluj mi se!” (Mk 10,47)

“Bogu je sve moguće.” (Mt 19,26)

“On treba da raste, a ja da se umanjujem.” (Iv 3,30)

“O Bože, spasi me, Gospodine, u pomoć mi pohitaj!” (Ps 70,1)

“Pokaži mi, Gospodine, svoje putove, nauči me svojim stazama!” (Ps 25,4)

“Čisto srce stvori mi, Bože.” (Ps 51,12)

“Hvalite Gospodina… On liječi one koji su srca skršena.” (Ps 147,1,3)

“Tebe žeđa duša moja.” (Ps 63,1)

molitve

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er