VJERA I DUHOVNOST

Sv. Ivan XXIII. -‘Dobri papa’ i njegov anđeo čuvar: ‘Često razgovaram s njime’

Sv. Ivan XXIII. -‘Dobri papa’ i njegov anđeo čuvar: ‘Često razgovaram s njime’ “Jedan nebeski anđeo je uvijek pored mene, stalno je u ekstazi i motrenju Boga. Koje li slasti samo pomisliti na to!”

I za “Dobrog papu” sv. Ivana XXIII. je poznata njegova naglašena pobožnost prema anđelima. Još kao bogoslov budući papa piše: “Jedan nebeski anđeo je uvijek pored mene, stalno je u ekstazi i motrenju Boga. Koje li slasti samo pomisliti na to! Ja sam dakle svaki čas pred očima anđela koji me gleda i moli za mene, koji bdije pored mene i dok ja spavam.”

Ivan XXIII. kao papa podsjeća sve vjernike na pobožnost anđelu čuvaru

Kada je bio apostolski nuncij u Francuskoj, budući papa pišući svojoj rođakinji časnoj sestri Angeli Roncalli piše: “Koje li utjehe osjetiti blizu nebeskog anđela čuvara, ovog vođu naših koraka, svjedoka i najintimnijih čina. Ja molim molitvu ‘Anđele, čuvaru mili’ barem pet puta dnevno i često, uvijek u miru, razgovaram s njime.

Kada trebam posjetiti neku osobu koja obavlja odgovornu službu da raspravljamo o važnim stvarima Svete Stolice molim svog anđela čuvara da se dogovori s anđelom čuvarom te osobe kako bi utjecao na stavove te osobe. To je jedna mala pobožnost kojoj me je poučio Sveti Otac Pio XI.”

Ivan XXIII. kao papa podsjeća sve vjernike na pobožnost anđelu čuvaru i potiče ih da s puno povjerenja s njim razgovaraju: “Anđeo čuvar je dobar savjetnik, on nas uvijek zagovara, pomaže nam u potrebama, oslobađa nas od opasnosti i nesreća. Želja je Pape da vjernici kušaju veličinu te anđeoske pomoći.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er