MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Sv. Ivan Pavao II.: “Mir će biti posljednja riječ povijesti”

Dana 1. siječnja 1979. papa sv. Ivan Pavao II. uputio je svoju poruku za Svjetski dan mira. Sljedeći ulomak je kraj tog govora.

“Ne tvrdimo da u evanđeoskom tekstu nalazimo gotove formule za ovaj ili onaj napredak prema miru. Ali gotovo na svakoj stranici Evanđelja i povijesti Crkve nalazimo duh bratske ljubavi, koji snažno uči mir. U darovima Duha Svetoga i sakramentima nalazimo snagu iz božanskog izvora.

U Kristu nalazimo nadu. Zastoji ne mogu učiniti uzaludnim djelo mira, čak i ako se neposredni rezultati pokažu krhkim, čak i ako smo progonjeni zbog našeg svjedočenja u korist mira. Krist Spasitelj svojom sudbinom povezuje sve one koji s ljubavlju rade na miru.

Molite za mir

Mir je naše djelo: zahtijeva naše hrabro i ujedinjeno djelovanje. Ali to je neodvojivo i iznad svega Božji dar: zahtijeva našu molitvu. Kršćani moraju biti u prvom redu onih koji se svakodnevno mole za mir. Oni također moraju naučiti druge da se mole za mir . Bit će im radost moliti se s Marijom, Kraljicom mira.

Svim kršćanima, vjernicima, ljudima i ženama dobre volje, kažem: Ne bojte se riskirati s mirom, poučavati mir. Težnja za mirom neće zauvijek biti razočarana. Rad za mir, nadahnut dobročinstvom koje ne prolazi, dat će svoje plodove. Mir će biti posljednja riječ povijesti.”

Vezani članci

Godine 2001., tijekom svog posjeta Ukrajini, u grko-katoličkoj crkvi sv. Nikole u Kijevu (Kijev),sv. Ivan Pavao II. je, dijelom, progovorio ovu molitvu Gospi od Zarvanize za ukrajinski narod:

Sveta Majko Božja,
raširi svoj majčinski plašt na sve kršćane
i na sve ljude dobre volje
koji žive u ovom velikom narodu.

Vodi ih svome Sinu, Isusu,
koji je za svakoga put, istina i život.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er