CRKVAVIJESTI

Sv. Ignacije Lojolski svečano proslavljen na Grbavici – jedinoj župi u Bosni i Hercegovini u kojoj pastoralno djeluju oci isusovci Sv. Ignacija

Jedina župa u Bosni i Hercegovini u kojoj pastoralno djeluju oci isusovci Sv. Ignacije Lojolskog u sarajevskom naselju Grbavica svečano je u nedjelju, 31. srpnja proslavila svog nebeskog zaštitnika.

Sv. misu, na kojoj je sudjelovalo više od 150 vjernika, predslavio je don Ivan Bijakšić, župnik župa Ravno i Trebinja, u zajedništvu s još pet svećenika među kojima su bili župnik domaćin o. Ante Topić te superior isusovačke rezidencije na Grbavici i ravnatelj Radio Marije BiH o. Mato Anić.

U prigodnoj propovijedi predstavljajući život i djelo Sv. Ignacija propovjednik je okupljenim vjernicima predstavio tri stvari po kojima je osnivač Družbe Isusove i danas aktualan: upoznati Isusa, biti svjestan svega što je Bog učinio u životu svakoga pojedinca te ljubiti Isusa.

Na kraju sv. mise riječi pozdrava i zahvale izrekao je o. Mato, osobito zahvalivši propovjedniku na upućenim riječima, piše Nedjelja.ba

Nakon euharistijskog slavlja uslijedila je okrjepa za prisutne vjernike u atriju crkve na Grbavici.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er