CRKVAVIJESTI

PAPA FRANJO U MAĐARSKOJ Susret pape Franje i mađarskog premijera Viktora Orbána u Budimpešti

Susret pape Franje i mađarskog premijera Viktora Orbána u Budimpešti Papa se od 12. do 15. rujna nalazi u pohodu Mađarskoj i Slovačkoj

Papa Franjo stigao je u nedjelju, 12. rujna ujutro u Budimpeštu, prvo odredište svoga apostolskog putovanja na kojem će osim glavnoga grada Mađarske posjetiti slovačke gradove Bratislavu, Košice, Prešov i Šaštin.

Tijekom leta Papa se zadržao u kratkom razgovoru s novinarima.

Po dolasku u Međunarodnu zračnu luku, u nedjelju 12. runa u 7.45 sati, papi Franji je dobrodošlicu došao uputiti potpredsjednik Vlade Republike Mađarske gospodin Zsolt Semjén. Dvoje djece u tradicionalnoj odjeći darovalo je Papi cvijeće.

Sveti se Otac potom zaputio u Muzej likovne umjetnosti na susret s najvišim predstavnicima političkog života, mađarskim predsjednikom Jánosom Áderom i premijerom Viktorom Orbánom.

Po dolasku u Muzej, Papa se s mađarskim predsjednikom i premijerom uputio u Romaničku dvoranu Muzeja gdje je, nakon službenog fotografiranja, održan privatni susret.

Na kraju razgovora, nakon razmjene darova, papa Franjo je pošao u Renesansnu dvoranu Muzeja likovnih umjetnosti, gdje se u 9.15 sati sastao s biskupima Mađarske biskupske konferencije.

Nakon pozdrava dobrodošlice predsjednika Biskupske konferencije, Andrása Veresa, biskupa Győra, Papa je održao govor. Uslijedila je molitva Očenaša i završni blagoslov da bi na kraju Sveti Otac pozdravio svakog biskupa pojedinačno. Nakon zajedničkog fotografiranja Papa je pošao u Mramornu dvoranu kako bi se susreo s predstavnicima Ekumenskog vijeća crkava i nekih židovskih zajednica u Mađarskoj.

Prema programu, Papa bi u 11.30 sati na Trgu heroja trebao predvoditi svečano završno misno slavlje Međunarodnog euharistijskog kongresa. Sveti će Otac održati i misnu homiliju te predmoliti molitvu Anđeo Gospodnji.

U 14.30 sati je svečanost oproštaja u Međunarodnoj zračnoj luci u Budimpešti odakle će Sveti Otac otputovati zrakoplovom u Bratislavu. Dolazak u glavni grad Slovačke predviđen je oko 15.30.

Tema trideset i četvrtog apostolskog putovanja pape Franje glasi: „S Marijom i Josipom na putu koji vodi k Isusu“.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er