CRKVAVIJESTI

Stravičan zločin: Na misi Pedesetnice ubijeno najmanje 50 vjernika

Skupina naoružanih muškaraca otvorila je u nedjelju, 5. lipnja na misi Pedesetnice vatru iz vatrenog oružja u katoličkoj crkvi sv. Franje Ksaverskog na jugozapadu Nigerije. U napadu je ubijeno najmanje 50 vjernika koji su slavili svetkovinu Duhova, a među ubijenima je bilo žena i djece. Papa je izrazio svoju žalost zbog krvoprolića.

Dok se razjašnjavaju detalji napada, Papa je izrazio svoju žalost zbog krvoprolića, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice. „Papa Franjo moli za žrtve i za zemlju, bolno pogođenu u trenutku blagdana, i povjerava ih Gospodinu, da pošalje svoga Duha da ih utješi“, izjavio je pročelnik Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni, piše Vatican News.

Prema Washington Postu, u napadu je ubijeno najmanje 50 ljudi, no strahuje se da bi broj žrtava mogao biti i veći jer lokalni liječnici izvještavaju da su mnoge osobe koje su dovezene u bolnicu već podlegle ranama zadobivenim u napadu. U napadu je detoniran i eksploziv. Među ubijenima ima žena i djece.

Mjesni biskup mons. Jude Ayodeji Arogundade traži od vjernika da u ovim trenucima užasa „sačuvaju pribranost, da poštuju zakon i da se mole za povratak mira i normalnosti“ u tamošnjoj zajednici i u cijeloj zemlji.

Napad je odmah osudio nigerijski predsjednik Muhammadu Buhari. U izjavi koju je objavio njegov glasnogovornik, predsjednik Buhari je izrazio sućut obiteljima poginulih i Katoličkoj Crkvi, te pozvao hitne službe da pruže pomoć ranjenima. “Ova se zemlja – navodi se u priopćenju predsjednika – nikada neće predati zlu i zlima, a tama nikada neće pobijediti svjetlo.”

Identitet počinitelja i dalje je nepoznat, a u zajednici su raspoređeni pripadnici snaga sigurnosti.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button