HRVATSKAVIJESTI

Stožer: Ne tražite propusnice za…

Svrha uvođenja propusnica je da se spriječe svi kontakti i migracije koji nisu nužni. Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, od prošlog je tjedna na snazi novi režim prema kojem se županije u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa mogu napuštati samo s propusnicama.

Nadležnost za njihovo izdavanje imaju županijski stožeri, a propusnice se mogu dobiti za medicinske svrhe, zbog odlaska na posao te u još desetak slučajeva. Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i boravišta na snazi će biti do 8. siječnja, a za sve upite građani su mogu obratiti Stožeru. – Prema uputama državnog Stožera, imenovali smo deset službenika koji su dobili akreditaciju, odnosno pristup u sustav e-građani i koji danonoćno rade na izdavanju propusnica. Otvorili smo i posebnu mail adresu propusnice@bpz.hr za one koji nisu u sustavu e-građani i koji mogu podnijeti zahtjev za propusnicu putem tog maila. Imali smo velik broj zahtjeva i na aplikaciju i na mail – kaže Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije.

Iz stožera su zamolili građane da za vrijeme trajanja odluke o zabrani napuštanja županije ne traže propusnice za privatne potrebe i namjene bez kojih se može. Kao prvo, neće ih dobiti, jer nisu predviđene za izdavanje, a kao drugo, time samo dodatno otežavaju posao operaterima i djelatnicima koji rade na njihovom izdavanju. – Svrha uvođenja propusnica je da se spriječe svi kontakti i migracije koji nisu nužni – upozorio je Bošnjaković.

www.medjugorje-news.com/vecernji.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er