BiHČITLUKMEĐUGORJEVIJESTI

Što poduzima općina Čitluk da osigura egzistenciju svojim građanima?

Do ove teme je mora doći kad tad jer činjenica jest da prijeti egzistencijalna kriza

Najveći teret krize će osjetiti oni što žive od turizma odnosno hodočasnika koji sigurno nece na vidiku biti do kolovoza. A znamo svi koliki postotak ljudi živi isključivo od hodočasnika i turizma općenito!

Samo je jedno sigurno ako se ne poduzme nešto i ne pripremi teren za lako moguću egzistencijalnu krizu koja će obuhvatiti ne samo turistički sektor nego i druge grane gospodarstva u općini Čitluk.

Iako za sad dolaze šture obavijesti vezane za krizu izazvanu koronavirusom od kriznog stožera općine Čitluk nadamo se da će aktivnije obavještavati stanovnike općine Čitluk.

No ne možemo samo kritizirati i samu općinsku vlast nego i županijsku vlast koja ne izlazi sa nikakvim objašnjenjima i prijedlozima vezanim konkretno za moguću turističku sezonu.

Ako se i otvore granice za hodočasnike i turiste pitanje je po kojim kriterijima će ugostiteljski objekti hoteli, pansioni, restorani, kafići moći primati i usluživati hodočasnike i turiste?

Pitanje je i kako će se odvijati autobusni i taxi prijevoz i prodaja suvenira?

Nije ovo samo naš problem ovo je problem u čitavom svijetu ali se ipak nadamo da će općinske vlasti Općine Čitluk , županijske vlasti i državne vlasti bit spremni na sve nedaće koje nam dolaze te da već pripremaju plan oporavka te kako izaći iz ove krize.

Ipak je državna vlast koja ima zadnju riječ i na našoj državi je da upostavi krizni stožer za oporavak ekonomije Bosne i Hercegovine, kako bi se sanirali veliki gubici radnih mjesta, zaštitila poduzća, a za to je potrebno usvojiti niz mjera i naravno, volja.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er