CRKVASVECIVJERA I DUHOVNOST

Što je Isus rekao Faustini kad je bila zabrinuta

Što je Isus rekao svetoj Faustini kad se je brinula i bila u strahu… To govori i svakome od nas!

„Vidjela sam crvića na tlu i pomislila: kako je samo došao ovamo usred zime? Tada sam u duši čula ove riječi: ‘Vidiš, mislim na njega i brinem se o njemu, a što je on u usporedbi s tobom?

Zašto se tvoja duša i na tren zabrinula?’“ (Dn 922) „Isus želi da uvijek budem kao dijete i svu brigu bacim na njega“ Strah i brige su poput dvije noge stolice za ljuljanje – uvijek u pokretu, a ne vode nikamo. Strahom i zabrinutošću mučimo sami sebe, obavljajući đavlov posao za njega.

Djetinja molitva puna pouzdanja u Boga zadobiva nebesku pomoć i postiže pobjedu. Kada je sveta Faustina bila u strahu da Bog ne čuje njezine molitve, Isus ju je upitao zašto se boji.

Zamolila je oprost zbog nedostatka pouzdanja i rekla: „Isus želi da uvijek budem kao dijete i svu brigu bacim na njega i slijepo se predam njegovoj svetoj volji“ (Dn 922). Kao „zreli“ ljudi možemo biti u iluziji da su stvari pod našom kontrolom.

Istina je da većinu stvari nemamo pod kontrolom. No Bog ima. Baš kao što se brine o „ljiljanima na polju“ i bdije nad crvićem usred zime, tako su i tebi sve „vlasi na glavi“ izbrojene. Strah i brige neće ništa promijeniti, no djetinje pouzdanje hoće.

MOLITVA

Bože, moj ljubljeni Oče, oblikuj moje srce da bude puno djetinjeg pouzdanja u tebe.               

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu!

www.medjugorje-news.com/book.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er