CRKVAVIJESTI

Sprovod kardinala Pella održat će se u subotu u bazilici svetog Petra

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je danas da će se sprovod kardinala Georgea Pella, nekadašnjega nadbiskupa Sydneya i prefekta Tajništva za gospodarstvo, održati u subotu, 14. siječnja, u bazilici svetog Petra, s početkom u 11 sati 30 minuta.

Obrede će predvoditi kardinal Giovanni Battista Re, dekan Kardinalskog zbora, dok će na kraju papa Franjo predvoditi Ultima Commendatio i Valedictio te se tako oprostiti od pokojnoga kardinala i u molitvi Bogu preporučiti njegovu dušu, piše Vatican News.

Posvećen Evanđelju

Australski kardinal preminuo je u utorak, 10. siječnja u Rimu u 81. godini života uslijed srčanih komplikacija nakon operacije kuka.

Kardinal Pell služio je kao prefekt vatikanskog Tajništva za gospodarstvo od travnja 2014. do veljače 2019. godine.

Izrazivši žalost nakon što je doznao za kardinalovu smrt, papa Franjo je u brzojavu sućuti podsjetio na dosljedno i predano svjedočenje kardinala Pella, njegovu predanost evanđelju i Crkvi, a posebno na njegovu marljivu suradnju sa Svetom Stolicom u njezinoj nedavnoj gospodarskoj reformi, za koju je odlučno i mudro postavio temelje.

Dugotrajan utjecaj na Crkvu

Počast pokojnom kardinalu odala je i Australska katolička biskupska konferencija.

U izjavi, nadbiskup Timothy Costelloe, predsjednik Konferencije, rekao je da će se utjecaj kardinala Pella na život Crkve u Australiji i diljem svijeta osjećati još mnogo godina.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er