VIJESTI

Španjolska zabranila prosvjede protiv pobačaja ispred klinika

Španjolska zabranila prosvjede protiv pobačaja ispred klinika Novi španjolski zakon zabranio je «uznemiravanje» žena koje traže pobačaj u klinikama, a počiniteljima prijeti kazna do godinu dana zatvora.

Nova reforma za pobačaj već je stupila na snagu i navodi da se svatko tko “smeta u ostvarivanju prava na dobrovoljni prekid trudnoće dosadnim, uvredljivim, zastrašujućim ili prisilnim radnjama koje potkopavaju njezinu slobodu” može suočiti s između tri mjeseci i godinu dana iza rešetaka.

Zakon također obuhvaća one koji uznemiravaju ili vrijeđaju medicinske službenike koji obavljaju pobačaje i nastoje učiniti klinike “sigurnom zonom” kako bi se jamčila privatnost žena koje traže postupke prekida trudnoće, prenio je tribun.hr.

Prema novinama, onima koji su proglašeni krivima za uznemiravanje može se također suočiti s zabranom odlaska u područja oko klinika u razdoblju od šest mjeseci do tri godine.

Zakon je usvojila parlamentarna skupina socijalista, a odobrio ga je španjolski senat početkom travnja. Narodna stranka desnog centra (PP) i populistička stranka VOX usprotivile su se reformi, a senator VOX-a Jacobo Robatto osudio je zakon kao “nejasan” i “generički”.

«Žene ne žele pobaciti, već dostojanstveno odgajati svoju djecu”, rekao je Robatto izvješće koje tvrdi da većina žena koje sumnjaju žele li roditi na kraju odluči zadržati dijete nakon što dobije odgovarajuću podršku.

Ž.I., KT

www.medjugorje-news.com

Izvor
nedjelja.ba
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er