SVIJETVIJESTI

Sotonski Hram najavljuje pokretanje “izvannastavnog sotonskog kluba” u osnovnoj školi

Sotonski hram priopćio je ovog mjeseca da pokreće “After School Sotonin Club” (ASSC) u osnovnoj školi u Connecticutu, nekoliko mjeseci nakon što je savezni sudac presudio da srednja škola u Pennsylvaniji mora prihvatiti sličan klub.

Sotonski hram “politička je aktivistička skupina” koja prosvjeduje protiv vjerskih simbola u javnim prostorima. Unatoč svom nazivu, prema svojoj web stranici negira postojanje i Boga i Sotone. Grupa je pokrenula svoj program “After School Sotona” 2016.; organizacija reklamira inicijativu kao alternativu vjerskim izvanškolskim programima. Organizacija je prošlog tjedna na svom Instagram profilu rekla da program “dolazi u Connecticut!”

“Prvi ASSC u državi pokrenut će se 1. prosinca u osnovnoj školi Libanon za samo nekoliko tjedana”, rekla je grupa. “Volonteri ASSC-a spremni su stvoriti zabavno i primamljivo mjesto za učenike da uče i sklapaju nova prijateljstva.” Organizacija je objavila na Instagramu da je Sotonski hram “neteistička religija koja Sotonu promatra kao književnu figuru koja predstavlja metaforički konstrukt odbacivanja tiranije i zalaganja za ljudski um i duh”. Klub “ne pokušava preobratiti djecu na bilo koju religijsku ideologiju”, stoji u objavi.

Grupa je navela “znanstvene projekte”, “projekte služenja zajednici”, “zagonetke i igre” i “grickalice” kao dio ponude kluba. Osnovna škola nije odgovorila na upit za komentar o klubu u utorak ujutro. Pokretanje novog kluba dolazi nekoliko mjeseci nakon što je savezni sudac u Pennsylvaniji presudio da se Sotonskom hramu mora dopustiti održavanje jednog od njegovih klubova izvan nastave u javnoj srednjoj školi u školskom okrugu Saucon Valley u Pennsylvaniji.

Tužbu su u ime Sotonističkog hrama podnijeli Američka unija za građanske slobode, ACLU iz Pennsylvanije i Dechert LLP nakon što je školski okrug poništio svoje odobrenje za sastanak grupe, tvrdeći da je grupa prekršila pravila distrikta o označavanju. U “priručniku” na koji se nalazi poveznica na njegovoj web stranici, Sotonski hram kaže da se njegovi klubovi “sastaju u odabranim javnim školama koje već ugošćuju druge vjerske klubove”. “Trenirani edukatori pružaju aktivnosti i prilike za učenje u koje se učenici mogu slobodno uključiti”, kaže se u dokumentu, “ili se mogu odlučiti istražiti druge interese koji mogu biti potpomognuti dostupnim resursima,” piše CNA.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er