CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Šokantno viđenje sv. Terezije Avilske : Vidjela sam svećenika kako u smrtnom grijehu…

Šokantno viđenje sv. Terezije Avilske : Vidjela sam svećenika kako u smrtnom grijehu… Često se u posljednje vrijeme govori o grijesima svećenika. Mnogi se pitaju vrijedi li Pričest ili koji drugi sakrament ako je svećenik primjerice u stanju teškog grijeha za vrijeme Svete Mise. Upravo radi tih pitanja Gospodin je velikoj svetici i naučiteljici Katoličke Crkve dao jedno posebno viđenje:

– Dok sam jedanput pristupala k pričesti, vidjela sam duševnim očima jasnije nego tjelesnim dva nečastiva jako odvratna lika. Činilo mi se da rogovima obujmljivali grlo jednog svećenika, a vidjela sam u njegovim rukama svojega Gospodina u Veličanstvu koje sam spominjala, u hostiji koju mi je htio pružiti. Jasno vidjeh da su te ruke njega vrijeđale pa sam shvatila da je ona duša u smrtnom grijehu. Kako je strašno. Gospodine moj, vidjeti vašu ljepotu među tako odvratnim likovima! Oni su bili nekako prestrašeni i prestravljeni pred vama pa se činilo da bi rado pobjegli da ste ih vi pustili da odu. Spopala me tako velika zbunjenost da ne znam kako sam se mogla pričestiti.

Jako sam se prestrašila jer mi se činilo, kad bi viđenje bilo od Boga, da Njegovo Veličanstvo ne bi dopustilo da vidim zlo koje se nalazi u onoj duši. Rekao mi je sam Gospodin da molim za onoga svećenika.

On je to dopustio zato da spoznam snagu koju imaju riječi pretvorbe te kako Bog ne prestaje biti tamo koliko god bio loš svećenik koji ih izgovara. Usto neka vidim njegovu dobrotu jer se predaje i u one ruke svoga neprijatelja, i to sve za moje dobro i dobro svih. Shvatila sam koliko su obavezniji svećenici biti bolji od drugih, kako je strašna stvar primati Presveti Sakrament nedostojno te koliko je nečastivi gospodar duše koje je u smrtnom grijehu. Jako veliku korist mi učini da spoznam koliko sam bila dužna Bogu. Blagoslovljen neka bude u vijeke vjekova. (Moj život 38. br. 23)

www.medjugorje-news.com

Izvor
dnevno

Vezani članci

Back to top button