VIJESTI

Snažan potres jačine 4.6 prema Richteru pogodio Dalmaciju

U srijedu oko 22 sata u Dalmaciji se osjetio snažan potres. – Večeras, 6. listopada 2021. u 21 sati i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su jak potres s epicentrom na granici s Republikom BiH, kod Buškog jezera. Magnituda potresa bila je 4.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice – javila je seizmološka služba.

Prema dosadašnjim podacima nisu zabilježene materijalne štete. Potres se u Hrvatskoj snažno osjetio na širem području oko Sinja, Splita, Makarske i okolice, stoji u izvješću o potresu. Čitatelji iz Splita javljaju da su se kuće i zgrade snažno tresle, a građani Trilja su izašli na ulice. Sugovornici ističu kako se čula jaka tutnjava, a onda se počelo tresti. Prema prvim informacijama u Trilju nije u ovom trenutku zabilježena veća šteta.  – Mislila sam da će se kuća srušiti. Izletjela sam vani. Svi smo bili na ulici. Baš sam se prestrašila, kaže nam gospođa iz Trilja.

Prema prvim izvještajima od hitnih službi nema šteta niti ozlijeđenih. Ja sam krenuo na sastanak s ministrom Butkovićem, ali sada ću ga zvati da otkažem – rekao je splitsko gradonačelnik Ivica Puljak iz Splita za RTL Direkt. Stanovnici Livna i okolice osjetili su snažan potres koji je trajao desetak sekundi, no zasad nema službenih izvješća o šteti, piše Vecernji.hr

www.medjugorje-news.com

Izvor
vecernji.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er