CRKVAPAPA FRANJO

Snažan apel pape Franje: Svijetu je potreban mir, ali ne onaj temeljen na naoružanju i strahu

Snažan je apel uputio papa Franjo čelnicima država i međunarodnih organizacija da reagiraju na tendenciju pojačavanja sukoba i suprotstavljanja. Ukrajinska je kriza trebala biti, ali ako se želi još uvijek može postati, izazov za mudre državnike koji su sposobni u dijalogu graditi bolji svijet za nove generacije

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja, Papa je ponovno izrazio zabrinutost za ukrajinsku krizu te potaknuo vjernike da nastave moliti za mir u toj zemlji i u cijelom svijetu piše Vatican News

“Apeliram na čelnike država i međunarodnih organizacija, da reagiraju na tendenciju pojačavanja sukoba i suprotstavljanja. Svijetu je potreban mir. Ali – pojasnio je Papa – ne onaj koji se temelji na ravnoteži naoružanja, na obostranom strahu, jer to bi značilo vratiti povijest sedamdeset godina unatrag. Ukrajinska je kriza – dodao je – trebala biti, ali, ako se želi još uvijek može postati, izazov za mudre državnike, sposobne u dijalogu graditi bolji svijet za nove generacije. Uz Božju pomoć, to je uvijek moguće!” – istaknuo je Papa.

Ali, za to je potrebno prijeći sa strategijā političke, gospodarske i vojne moći na globalni mirovni projekt; ‘ne’ svijetu podijeljenom među sukobljenim stranama; ‘da’ svijetu ujedinjenom među narodima i civilizacijama koje se poštuju – istaknuo je papa Franjo.

Vezani članci

Sveti se Otac spomenuo i novih blaženika, dijecezanskoga svećenika Pedra Ortiza de Zárata i isusovca Giovannija Antonija Solinasa, koji su jučer u Argentini uzdignuti na čast oltara. Riječ je o misionarima koji su svoj život posvetili prenošenju vjere i zaštiti domorodačkih naroda, a ubijeni su 1683. godine, jer su nosili evanđeosku poruku mira. Neka nam primjer tih mučenika pomogne bez kompromisa svjedočiti Radosnu vijest, velikodušno se posvećujući služenju najslabijima – rekao je Papa.

Pozdravljajući na kraju građane Rima i hodočasnike okupljene na Trgu svetoga Petra rimski je biskup posebno spomenuo i učenike iz Slavonskoga Broda.

Posljedice razaranja u Mariupolju/ Foto: Vatican News

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker