CRKVAVJERA I DUHOVNOST

MOĆ MOLITVE Obitelj koja moli krunicu ostaje zajedno

MOĆ MOLITVE Obitelj koja moli krunicu ostaje zajedno! Mnogi su čuli izreku da „obitelj koja moli zajedno ostaje na okupu“. Obiteljska krunica stoljećima je bila glavna stvar katoličkih pobožnosti – i to s razlogom. Uči nas, posebno djecu, osnovnim molitvama naše vjere.

Obuhvaća bitne trenutke u Kristovu životu, obuhvaćajući evanđeosku priču. Pomaže nam da počnemo provoditi vrijeme s Bogom u meditativnoj molitvi. Ukratko, krunica je prekrasan način da se zatraži Božja pomoć i Marijin zagovor.Mnogi su čuli izreku sluge Božjeg časnog oca Patricka Peytona, da „obitelj koja moli zajedno ostaje na okupu“, piše Simply Catholic. Međutim, mnogima može biti teško moliti krunicu. Čini se da je raspon pažnje kraći, možda zbog mnoštva zaslona koji nas okružuju. Reklame svakih nekoliko minuta, video igre i pametni telefoni doprinose problemima s koncentracijom. Mnogima se šutnja može činiti uznemirujućom kad nas stalno stimuliraju. Dodajte tome buku mlađe djece. Lako je zamisliti molitvu obiteljske krunice kao izazov. Pa kako možete vi i vaša obitelj zajedno moliti krunicu?

Jedan od načina da budete uspješni je da ne pokušate započeti s punom krunicom od pet desetica. Umjesto toga, pokušajte izmoliti jednu krunicu tijekom tjedna. Možete se moliti na obiteljskom oltaru na kojem su ustoličene slike Presvetog Srca Isusova i Bezgrješnog Srca Marijina. Držite tamo krunice za djecu. Započnite u nedjelju s uvodnim molitvama krunice: Znak križa, apostolsko vjerovanje, Oče naš, tri Zdravo Marijo i Slava Ocu! Zatim od ponedjeljka do petka molite jednu deseticu dnevno. U subotu izmolite završne molitve: Zdravo Kraljice, završnu molitva, nakanu za papu i znak križa. Dakle, tijekom tjedna obitelj može izmoliti jednu punu krunicu, a svaki dan u molitvi provesti po nekoliko minuta za početak. S vremenom možete povećati broj desetica molitve dok svakodnevno ne izmolite cijelu krunicu.

Možete koristiti slike, bojanke, duhovne meditacije ili glazbu. Osim toga, možete dodati i druge molitve za jutro ili noć ili druge pobožnosti poput litanije ili devetnice. Takve su pobožnosti riznica drevnih kršćanskih molitava koje samo čekaju da budu ponovno otkrivene. U vrijeme kada mnoge privlači “svjesnost”, čini se da zanemarujemo dugu povijest katoličke meditativne molitve. Dodatni je bonus što molitveni dio krunice stekne djelomičnu popustljivost, a potpuni oprost daje se onima koji mole cijelu krunicu u obiteljskoj zajednici. Oprost se može prinijeti za preminule članove obitelji.

Vezani članci

Ova metoda kojom se može upravljati izvrstan je način da naučite moliti krunicu i učinite je redovitim dijelom duhovnog života svoje obitelji. Naučit će vašu djecu kako se katolici mole. I okupit će vašu obitelj, čineći Krista središtem vašeg doma. Pomoći će vašoj obitelji da uistinu postane „domaća crkva“, u kojoj su vaša srca s Marijom, s Presvetim Srcem Isusovim.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er