VJERA I DUHOVNOST

Snaga pomalo zaboravljenog, ali moćnog sakramentala

Snaga sakramentala Stara je tradicija dijeljenja blagoslovljenih svijeća na blagdan Prikazanja Gospodinova 2. veljače. Svijeće također može blagosloviti bilo koji svećenik bilo kojeg dana u godini. Pitajte svog lokalnog svećenika da blagoslovi sve svijeće koje imate i koristite ih kad se molite, moleći Boga da istjera svaku tamu iz vašeg života, piše Aleteia.

Blagoslov pretvara ove svijeće u „sakramentale“, produžetak sakramenata Crkve i kanal božanske milosti.

Jedna duhovna korist blagoslovljenih svijeća je njihova sposobnost da istjeraju sve demonsko. To se jasno vidi u blagoslovu koji se nalazi u rimskom obredniku.

Gospodine Isuse Kriste, Sine živoga Boga, blagoslovi ove svijeće na naš poznizni zahtjev. Obdari ih, Gospodine, snagom svetog križa, blagoslovom s visine, Ti koji si ih dao čovječanstvu kako bi rastjerao tamu. Neka blagoslov koji dobiju od znaka svetog križa bude toliko učinkovit da, gdje god budu osvijetljeni ili postavljeni, knezovi tame mogu drhteći odlaziti sa svih ovih mjesta i u strahu bježati, zajedno sa svim svojim legijama, i nikad se više ne usude uznemiravati ili maltretirati one koji vam služe, svemogući Bože, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova.

Svijeće su se u Crkvi uvijek koristile i na simboličan i na sakramentalni način. Upaljena svijeća od davnina se vidjela kao simbol Kristove svjetlosti. To je jasno izraženo na Uskrsnom bdjenju, svećenik uđe u zamračenu crkvu s jednom uskrsnom svijećom. Isus je došao u naš svijet grijeha i smrti kako bi nam donio svjetlo Božje. Ovu je ideju jasno izrazio u Evanđelju po Ivanu: „Ja sam svjetlost svijeta; tko me slijedi, neće hodati u tami, nego će imati svjetlost života “(Ivan 8,12).

Trebali bismo se sjetiti da sama svijeća ne “tjera” demone , ali to čini Isus, “Svjetlo svijeta” . Budući da demoni preziru svako svjetlo i vječno borave u tami, jasno je da blagoslovljene svijeće imaju takav učinak.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er