VJERA I DUHOVNOST

Sjeti se grijeha čovječe i zaplači danas nad Mukom Isusa i bolima Marijinim

Sjeti se grijeha čovječe i zaplači danas nad Mukom Isusa i bolima Marijinim. Danas kada otajstveno Isus biva predan i odveden. Poradi tvoga grijeha. Sjeti se čovječe i obrati se. Pusti suzu za Bogom. Plači sa Majkom da ti srce omekša i postane hram štovanja Boga. Da bude izvor ljubavi za gladne ljubavi i ranjene grijehom. Sjeti se grešniče Ljubavi Boga. I ne zaboravi. Nikada.

Karmelićanin Krešimir Josip Bahmec na svojim je društvenim mrežama objavio je tekst o Isusovoj i Marijinoj patnji. U nastavku prenosimo cijelu objavu.

Sjećam se kao klinac da je kodeks majke bio najjači zakon. Opsovati majku značila bi neizbježna tuča. Jer majku se ne dira. Nikada. Jedna je majka. Jedina. Isus je također imao majku. Moleći križni put i razmatrajući Muku Kristovu razmišljao sam što je Isusa najviše boljelo.

Izdaja, ravnodušnost, boli biča, trnove krune, rana na ramenu? Sjetio sam se da je njegova sveta Majka sve to gledala. Sjetio sam se da ako me netko treba tući ili ubiti, samo da moja majka bude daleko, da ne vidi niti zna išta. Ali Isusova majka je bila blizu. Sjedinjena sa Sinom trzala se na svaki udarac bičem. Padala je dušom u dubine ljudskog grijeha kod svakog Isusovog pada na križnom putu.

Padala je dušom u dubine ljudskog grijeha kod svakog Isusovog pada na križnom putu. Majka Isusova je vidjela pljuvanje Svetog Lica, čuške i udarce nezahvalnih grešnika, smijanje i urlanje đavla u srcu grešnika koji muči Stvoritelja i Otkupitelja. Majka je cijelo vrijeme bila tu. Nije uzmaknula ni koraka. Majka Marija je danas na misi. Majka Marija je odbolovala svaki tvoj grijeh.

Sjeti se čovječe kada griješiš teško da bičuješ Isusa i da bičuješ dušu Njegove Majke. I kad lako griješiš i misliš da to nije ništa, da ismijavaš Svete Rane Spasitelja i da mu se rugaš, da ne mariš za suze njegove Majke. Sjeti se čovječe kada griješiš teško da bičuješ Isusa i da bičuješ dušu Njegove Majke. Isus je sve to mogao i htio pretrpjeti da te spasi vječne propasti.

Sjeti se da je s njime bila i Majka. I da ga je to najviše boljelo. Ne zaboravi da grijehom mučiš Boga i tučeš njegovu presvetu Majku.

Sjeti se svoje majke barem i nepravde koje je trpila iz ljubavi za tebe, sjeti se da si ti zaslužio kaznu za grijeh a ne tvoja majka, a pogotovo ne Ljubav vječna – Isus Krist i Majka Marija. Pusti suzu za Bogom. Sjeti se grijeha čovječe i zaplači danas nad Mukom Isusa i bolima Marijinim.

Danas kada otajstveno Isus biva predan i odveden. Poradi tvoga grijeha. Sjeti se čovječe i obrati se. Pusti suzu za Bogom. Plači sa Majkom da ti srce omekša i postane hram štovanja Boga. Da bude izvor ljubavi za gladne ljubavi i ranjene grijehom. Sjeti se grešniče Ljubavi Boga. I ne zaboravi. Nikada.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button