HRVATSKA

Sisačka biskupija darovala kip Blažene Djevice Marije s Isusom Općoj bolnici u Sisku

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je na svetkovinu bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca, kip BDM Marije s djetetom Isusom. Kip je dar Sisačke biskupije Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, a nalazi se ispred novog paviljona bolnice. Rad je akademskog kipara Tomislava Kršnjavija.

Blagoslovu su nazočili zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić, ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović, autor Tomislav Kršnjavi, autori projekta uređenja mikrolokacije Siniša Batinić i Andrea Desnica, izvođač radova Davor Vrbanek, te liječnici i medicinsko osoblje bolnice, piše portal Narod.hr.

Na početku je sve okupljene pozdravio ravnatelj Dujmenović. Istaknuo je kako su iza ove ustanove turbulentna i teška razdoblja, gradnje, pandemije i potresa. Ipak, sada je stiglo novo vrijeme. „Iz svega toga mi smo se podigli i započeli smo rad u novom paviljonu, a zgrade se obnavljaju i nabavljamo novu opremu. Danas je novo vrijeme, vrijeme kada ovu bolnicu želimo učiniti ljepšom, plemenitijom, boljom, humanijom“, rekao je ravnatelj. Zahvalio je biskupu i svim donatorima.

Autor Kršnjavi izrazio je čast što je baš njegov kip odabran da krasi ovaj prostor. Pojasnio je kako on zapravo prikazuje Majku milosrđa s Isusom u naručju. „Želio sam da kip u središtu ovoga parka bude poticaj na molitvu i utjehu svima onima koji ovdje dolaze da bi im se pomoglo. Da bude ohrabrenje svim doktorima, medicinskim sestrama, svom osoblju i svima koji pomažu u izliječenju.”

Okupljene je pozdravio i biskup Košić podsjetivši na adventsko vrijeme pred nama i današnji blagdan Bezgrešnog začeća BDM. „Slaveći advent i pripremajući se za Božić upravo ovdje gledamo Mariju koja nosi Isusa. Dolazak djeteta i božićno slavlje znak su radosti koja nekako zahvaća sve ljude.

Ovaj kip neće biti stran ni onima koji ne vjeruju jer možemo reći da je to majka s djetetom, a uvijek je lik majke znak nade za život i budućnost.

Upravo se bolnica brine za taj život, da ga njeguje, liječi. Radujem se što ste prihvatili ovaj lijepi kip i što će resiti ovu bolnicu i ulaz u novi paviljon“, rekao je biskup nakon čega je i blagoslovio ovaj novopostavljeni kip

kip BDM

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er