MAGAZINOBITELJVJERA I DUHOVNOST

Sedam radosti dugotrajnog braka

U vjeri također možete u radosti rasti kao par. Dijeljenje zajedničkih trenutaka u molitvi može biti jedan od najljepših darova koji možete dati jedan drugome. Imati supružnika koji se s moli s vama sigurno je neizmjerna milost za cijeli život.

Nedavna smrt britanskog princa Phillipa potaknula je suosjećanje prema kraljici Elizabeti II. koja je s njim bila u braku 73 godine. Iako gotovo nitko od nas ne živi u palačama s kraljevskim draguljima, možemo posvjedočiti ljepotama bračnog života i ljubavi supružnika.

Suputništvo

Imati životnog suputnika je privilegija. Imati nekoga tko će biti uz vas dok prolazite svojim putovanjem na zemlji nešto je što trebate čuvati. Bez obzira radi li se o uzbudljivoj vožnji roditeljstva ili o međusobnom praćenju zdravstvenih kriza, imati nekoga uz sebe supružnika kroz sve te životne cikluse je veliki dar.

Produbljena ljubav

Kako godine prolaze, a brazda na obrvama se produbljuje, tako se povećava i ljubav. Sve vrijeme bili ste tu jedno za drugog, a zajedno s tim poznavanjem dolazi i međuovisnost. Znate se kao nitko drugi. Možete se osloniti jedno na drugo, bez obzira na sve, što vam daje hrabrost i snagu.

Potpore

Bez obzira pripremate li novi recept ili želite isprobati novu aktivnost, supružnika često ima središnju ulogu u poticanju ili pomaganju. Pa čak i ako skuhate nešto što nije tako ukusno, nadamo se da će vaš supružnik biti toliko ljubazan i nasmiješiti se te pričekati dok ne napustite stol kako bi nahranio psa!

Interne šale

U braku nije ništa bolje nego dobra količina humora. Ako dijelite smisao za humor, ili se znate nasmijati lošim događanjima, život se neće činiti toliko bremenit. Interne šale samo će pridonijeti ljepoti vašeg braka.

Obitelj

Jedna od radosti koju mnogi parovi imaju priliku iskusiti je njihova vlastita obitelj. Radosti i izazovi koje bračni parovi prolaze desetljećima je spona koju nitko ne može prekinuti. Zajedničke uspomene ostaju za cijeli život.

Darovi

S obljetnicama braka, nakupljaju se i razni darovi poput nakita, simpatičnih čestitaka ili kolača pripremljenih kod kuće. Sve su to uspomene za čitav život supružnika.

Partner u molitvi

U vjeri također možete rasti kao par. Dijeljenje zajedničkih trenutaka u molitvi može biti jedan od najljepših darova koji možete dati jedan drugome. Imati supružnika koji se s moli s vama sigurno je neizmjerna milost za cijeli život.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Back to top button