MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Sedam molitvi sv. Brigite i Isusova obećanja onima koji ih budu molili 12 godina: Onaj tko bude molio ove molitve, nakon smrti neće ići u…

Popularne molitve velike švedske svetice, svete Brigite, koje je, prema predaji, u objavi primila od Isusa…

Bože, u pomoć mi priteci.
Gospodine, pohiti da mi pomogneš.

Slava Ocu…

Vjerovanje (Vjerujem u Boga…)
Uvodna molitva

Gospodine Isuse, želim sedam puta uputiti ovu Tvoju molitvu Ocu, sjedinjujući se s ljubavlju s kojom si je Ti posvetio u Svome Srcu i izgovorio svojim usnama. Prenesi je s mojih usana u Svoje Srce. Usavrši je i dopuni na savršen način, tako da može iskazati Presvetom Trojstvu svu čast i radost koje si Mu Ti iskazao moleći je na zemlji.

Neka čast i radost prožmu Tvoju svetu Ljudsku Narav na proslavu Tvojih svetih Rana i Tvoje svete Krvi koja je iz njih potekla.

Prva molitva

Isusovo obrezanje
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti prve rane, prve boli i prvu krv koju je On prolio kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe iz mladosti i grijehe svih ljudi te kao zaštitu protiv prvih smrtnih grijeha, osobito mojih srodnika po krvi.
Oče naš, Zdravo Marijo

Druga molitva

Isusova muka u Getsemanskom vrtu
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti užasne muke Srca Isusova u Getsemanskom vrtu i prikazujem Ti svaku kaplju Njegova krvavog znoja kao naknadu i zadovoljštinu za sve grijehe moga srca i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za širenje ljubavi prema Bogu i bližnjemu.
Oče naš, Zdravo Marijo

Treća molitva

Bičevanje Isusovo
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti tisuće udaraca, strašne boli i Predragocjenu Krv Isusovu, koju je prolio za vrijeme bičevanja, kao naknadu i zadovoljštinu za moje tjelesne grijehe i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za očuvanje nevinosti, posebno mojih srodnika po krvi.
Oče naš, Zdravo Marijo

Četvrta molitva

Krunjenje trnovom krunom
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti Rane, boli i Predragocjenu Krv, koja je istekla iz Isusove glave kad je bio okrunjen trnovom krunom, kao naknadu i zadovoljštinu za sve grijehe moga duha i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za ostvarenje Božjeg Kraljevstva na zemlji.
Oče naš, Zdravo Marijo

Peta molitva

Isusov križni put
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti boli i trpljenja koja je Isus proživio noseći Križ na Kalvariju.

Na poseban Ti način prikazujem Njegovu Presvetu Ranu na ramenu i Predragocjenu Krv koja je iz nje istekla, kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe pobune i odbacivanja križa te grijehe svih ljudi, za grijehe mrmljanja i odbijanja Tvojih svetih planova, za sve druge grijehe govora i jezika, kao zaštitu protiv tih grijeha te za pravu ljubav prema Svetome Križu.
Oče naš, Zdravo Marijo

Šesta molitva

Isusovo razapinjanje
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti Tvoga Sina pribijena i uzdignuta na Križu, Njegove Rane na rukama i nogama te Presvetu Krv koja je iz njih istekla, Njegovo krajnje siromaštvo i savršenu poslušnost, Njegove strašne boli Tijela i Duše, Predragocjenu Smrt i nekrvno obnavljanje Njegove Žrtve u svim svetim misama slavljenima na Zemlji.

Prikazujem Ti sve ovo kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe i grijehe svih ljudi, za bolesnike, umiruće, svećenike, laike, za nakane svetoga oca Pape, za obnovu kršćanskih obitelji, za jedinstvo u vjeri, našu domovinu, jedinstvo svih naroda u Kristu i u svetoj Crkvi te za one koji su izvan nje.
Oče naš, Zdravo Marijo

Sedma molitva

Rana Presvetog Srca Isusova
Vječni Oče, udostoj se primiti Krv i Vodu što potekoše iz Presvetog Srca Isusova i beskrajne zasluge koje iz njega proizlaze, za potrebe svete Crkve te kao naknadu i zadovoljštinu za grijehe svih ljudi.

Molimo Te, budi nam blag i milosrdan. Krvi Kristova, zadnji sadržaju Presvetog Srca Isusova, očisti me i očisti svu moju braću od svakoga grijeha! Vodo iz Presvetog Srca Isusova, oslobodi me od svake zaslužene kazne za moje grijehe i ugasi čistilišnu vatru za mene i za sve duše u čistilištu! Amen.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

Svim dušama u čistilištu i svima koji će danas umrijeti, pokoj vječni daruj, Gospodine, i svjetlost vječna svijetlila njima. Počivali u miru! Amen!

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se.
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se.
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, daruj nam mir.

Isus je objavio svetoj Brigiti da je za vrijeme svoje muke dobio gotovo šest tisuća udaraca i da je za nas prolio više od trideset tisuća kapljica svoje Presvete Krvi dodajući: „Znaj da ću udijeliti sljedećih pet milosti svakome tko bude svaki dan častio moju Presvetu Krv tijekom dvanaest godina, moleći sedam Očenaša i sedam Zdravomarija s molitvama koje ti objavljujem!”

Isus dalje svetici nabraja obećane milosti: Osoba koja bude molila ove molitve:

neće ići u čistilište

u nebu će biti pridružena mučenicima kao da je prolila svoju krv za vjeru

onaj tko moli ove molitve može izabrati tri osobe iz svoje obitelji ili rodbine i ja ću ih po ovim molitvama dovesti i održati u stanju posvetne milosti

nitko iz obitelji osobe koja izmoli ove molitve neće u sljedeće četiri generacije propasti u paklu

osoba će mjesec dana ranije imati spoznaju o svojoj smrti.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button