CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Savjeti rimskog egzorcista : Zlo stalno vreba ljudske duše a pobijediti ga možete sa ove 3 jednostavne stvari

Otac Amorth, poznati talijanski egzorcist, govori nam kako držati Sotonu daleko od nas. Previše kršćana ne vjeruje u vraga, poput Kardinala koji je alarmirao na oca Gabrielea Amortha, slavnog egzorcista i stručnjaka za mariologiju, rekavši jednog dana: “Ništa osim praznovjerja!” Drugi svugdje vide vraga, pridajući mu nezdravu pozornost piše Aleteia.

Otac Amorth vraća ispravnu perspektivu u ovom “duhovnom zavjetu” na kraju svog života . Istina je da je Bog beskrajno “ljepši od vraga” i puno privlačniji, kaže u ovom dugotrajnom intervjuu koji je sastavio njegov kolega Angelo De Simone. Šteta je što toliko mnogo katolika čini da se Bog ljubavi čini odvratnim … što naravno igra igru đavla.

Mi smo djeca Božja: to je dobra vijest kojom bi svi kršćani trebali zračiti. Kako možemo evangelizirati bez zračenja Božje ljubavi? Kako možemo proći kroz vatru ako smo samo “religiozni” (svi, čak i najtvrdokorniji ateist, na ovaj ili onaj način!) i nismo ugniježđeni nasuprot Isusova srca?

Stavimo se pod zaštitu Marije

Svakako, vrag postoji i “posjeduje” neke ljude, iako taj broj nije velik. Otac Amorth proveo je veći dio svog života izvodeći egzorcizme. Također je dobro zna kako isprati „otiske prstiju i razorna djela vraga“ u našem društvu. Ipak, ovaj “stručnjak” za Lucifera pažljiv je da to ne postane opsesija i daje sljedeće savjete o neizbježnim iskušenjima i padovima koji obilježavaju život kršćanina: “Ako postoji jedan siguran način da nas ukloniod đavolskog utjecaja, to je dopuštajući da nas privlače dobrota i ljepota koja proizlaze iz dobra i našeg Boga i Oca. ” I sam je krenuo je slijedeći Marijin primjer i stavljajući se pod njezinu zaštitu.

U ovom učeniku Padre Pija nema ničeg ironičnog: on ni na koji način ne umanjuje zlo, grijeh ili Pakao. Međutim, poput sv Male Terezije, on zna da će nam se suditi po djelima ljubavi. Ipak, od pada Adama i Eve, „dublji razlog koji sprječava zajedništvo s Bogom je uvijek iznova strah od Boga; strah koji nas sprječava da volimo kao dijete. ” Ovo je anđeo smrtonosne laži tame, “Bog te ne voli.” Ovo je „najgore zlo“ i izvor svih ostalih: „Nepoznavanje Oca“. Bez Očeve ljubavi, zapovijed ljubavi je samo težak teret”.

Potpuno povjerenje u Očevu ljubav Kroz svoj život, do vrha Golgote, Krist nam pokazuje kako se oduprijeti Sotoni i pobijediti zlo: potpuno se oslanjajući na Oca, prepuštajući se njegovoj ljubavi. To se ne događa bez našeg sudjelovanja, bez budnosti, svakog dana i tijekom cijelog života, kako bismo „svoju ulogu sluge transformirali u nagrađujući identitet sina“. Na tom putu vrag čini svoje: “… njegovo prisustvo i djelovanje u svijetu održavaju nas budnima kako bismo se pripremili za bitku.” Sin nas želi povezati sa svojom uspješnom borbom protiv Sotone i njegovih djela kako bismo bili pobjednici s njim u Očevim rukama.

Kršćanin je pozvan na tu borbu boriti se kao Krist, ne zadajući udarac zlikovcima, već u mirnom svjedočenju istine: „Naša borba nije usmjerena protiv stvorenja od krvi i mesa već protiv zlih duhova koji naseljavaju ovu tamni svijet.” Ne birajmo ljude koji „nisu imali priliku upoznati Oca“, nego poslušajmo Krista i slijedimo upute koje je Pavao dao rimskim kršćanima: pobjeđujmo zlo dobrime jer „osveta rađa osvetu, ne prekida lanac zla: ona ga nastavlja i pogoršava. “

Poniznost, vjera i molitva

U konačnici, najstrašnija đavolska zamka je polovičnost, ravnodušnost i duhovna obamrlost koja nas postupno zaranja u tamu. Kako možemo izbjeći skup sotonskih iskušenja? Lijekovi su poznati već dvije tisuće godina: „… poniznost, vjera, molitva (krunica), pohađanje sakramenata (misa, sakrament pomirenja), življenje kršćanskog života u skladu s Evanđeljem, milosrdna djela i opraštanje našim neprijateljima . ” Opet, slijedeći Marijin primjer i stavljajući se pod njezinu zaštitu.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er