VJERA I DUHOVNOST

Savjeti kako zaštititi svoj dom od zlih sila

Nekoliko savjeta kako zaštititi svoj dom od zlih sila. Stanje u kojem se svijet nalazi posve je ludo i duhovni rat se može osjetiti u svakom trenutku. On se odvija stalno na svim razinama pa i u našim obiteljima, u našim domovima.

Za vjernika katolika značajnije i upotreba blagoslovljenih tvari i predmeta (voda, sol, ulje, tamjan, svete slike, relikvije) koje su već mnogo puta pokazale svoju učinkovitost.

Začudili bi se zapravo koliki ljudi u svojim životnim prostorima osjećaju neke prisutnosti, čuju zvukove i općenito osjećaju nemir uz razne mistične pojave. Važno je zaštiti svoj dom i svoju obitelj od zla. Ovo su neke sitnice koje možete činiti i spriječiti ulazak zla u svoj dom. Naravno, najvažnije je da vi i članovi obitelji budete u stanju milosti, uvijek je stanje srca najvažnije jer iz njega sve proizlazi – blagoslov i/ili prokletstvo.

Blagoslovljeni križ

Provjerite imate li u svom prostoru križ koji je blagoslovljen. To je je snažno oružje protiv zloga. Demoni ga se jako boje.

Blagoslovljena sol i voda

Pospite blagoslovljenu sol i vodu po svom domu. Posebno po mjestima na kojima doživljavate čudne situacije. Sol i voda moraju biti posvećeni od strane svećenika, a ako to nemate u svom domu odnesite svećeniku na blagoslov u svoju župu. Dok blagoslivljate svoj dom blagoslovljenom vodom i solju, molite i vjerujte. To nije magija, ali je snažan sakramental od kojeg zlo bježi.

Blagoslovljene slike

Blagoslovljena slika Milosrdnog Isusa, Blažene Djevice Marije ili presvetog Srca Isusova itekako mogu pomoći. Jednostavno je, zli duhovi zaziru od svih blagoslovljenih predmeta.

Božja Riječ – Biblija – Molitva

Zapamti: Biblija će te držati daleko od grijeha, ali će te grijeh držati daleko od Biblije

Isus je jednom rekao svojim učenicima: „Vi ste već čisti po Riječi koju sam vam govorio!“

Iv 15,3. Tako, Božja riječ nam daje nadnaravnu snagu da pobjeđujemo grijeh koji nas zarobljuje i odvaja od Božje ljubavi. Sama Božja riječ, kad ulazi u naše srce, razara u nama snagu grijeha.

Božja riječ nam daje snagu i pobjedu nad Sotonom.

U spomenutoj poslanici, 1 Iv 2,14 stoji: „pišem vama mladići, jer ste jaki, jer je u vama riječ Božja i jer ste pobijedili Zloga.“ Ako je u tebi Božja riječ, ona te čini jakim u duhu, jakim u kušnjama i duhovnim borbama i osposobljava te za pobjedu nad Zlim

Gregorijanski korali

Demonolog Adam Blai preporučuje slušanje gregorijanskih korala kao jedno od značajnih oružja protiv zloga unutar nekih prostora. Tvrdi da tamo gdje se slušaju korali, zlo ne može biti prisutno! Korale možete pronaći na internetu.

Posveta vašeg doma

Prije svećeničkog blagoslova, koji je ipak zakon u borbi protiv zloga, i sami možete posvetnim molitvama posvetiti vaš dom Presvetom Srcu Isusovom i Presvetom Srcu Marijinom. Ali u ta presveta srca unesite i sebe i članove svete obitelji. U prostoru u kojem se ta dva srca svakodnevno proklamiraju, zlu je nemoguće pristupiti.

Tamjan

Neka se moja molitva uzdigne pred tobom poput tamjana, Gospodine. (Psalam 141)

Kao katolici, izražavamo štovanje Svemogućeg Boga riječima i gestama. Paljenje tamjana je molitva sama po sebi; molitva na djelu. Nadalje, za katolike je molitva djelovanje, a to djelovanje postaje sve prisutnije kroz vizualni i osjetilni doživljaj tamjana.

Ne samo da dim simbolizira molitve vjernika koje lebde u nebo, tamjan zapravo stvara ugođaj raja.

Tamjan u katoličkoj vjeri označava svetost, čistoću i Božju prisutnost. Također se koristi kodkod blagoslova i tijekom molitve. Tamjan se najčešće upotreblava tijekom misnog slavlja (Euhristije) ali i kod drugih vjerskih događaja, možete ga paliti i kod kuće.

Kod kuće možete koristiti blagoslovljeni tamjan iz više razloga. Možete to činiti koliko god često želite, kod meditacije, molitve, čitanja Bože riječi, blagolov doma, blagoslova obitelji,zajedničke obiteljske molitve, tijekom posebnih dana poput Uskrsa, Božića i drugih blagdana.

U obiteljskom domu koristi se ručna kadionica – ne pokretnu kadionica kakvu obično koristi svećenstvo.

Izgorjeli ugalj ili pepeo od tamjana ne bacajte u smeće, nego ga stavite uz temelje kuće ili zakopajte u zemlju u svome vrtu.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er