VJERA I DUHOVNOST

“Samo čovjek koji ima iskustvo patnje ima i iskustvo živoga Boga”

“Sjedini svoju muku stoga s Kristovom mukom, svu svoju brigu povjeri njemu, da rasteš u mudrosti i spoznaji te sve dublje uranjaš u Otajstvo Krista raspetoga. Tvoja patnja postat će tako slatkoća tvoje duše i intimni susret Boga i njegove slike. Samo čovjek koji ima iskustvo patnje ima i iskustvo živoga Boga.”

‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ za Radio Mir Međugorje pripremio je svećenik Hercegovačke franjevačke provincije koji je trenutno na službi u Širokom Brijegu fra Zlatko Ćorić.

Bol i patnja najveći su oblik ljubavi

Zašto patim, ima li patnja smisla, zašto bol, zašto trpljenje i čemu brojne nevolje u mom životu?

Pitanja su ovo koja izviru iz dubine čovjekova bića, iz dubine duše koja svoj vapaj uzdiže Bogu tražeći u njemu utjehu. Pitanja su ovo koja izviru iz dubokog iskustva ljudske nemoći i malenosti pred Božanskom svemoći. Pitanja su ovo direktno upućena Bogu koji je i sam patio i bol za nas podnio. Pitanja su ovo koja postavlja naša duša tražeći lijek svojoj boli u svome Stvoritelju.

Vezani članci

Pitanja su ovo natopljena suzama i krikom za izbavljenjem iz vlastite bijede i nemoći. Pitanja su ovo koja nas dovode do najdubljeg iskustva i sjedinjenosti s Kristom patnikom. Pitanja su ovo punine koja izviru iz čovjekove praznine i želje za samo jednom kapi utjehe. Pitanja su ovo čovjeka sa dubokim iskustvom patnje, a zapravo ona i nisu pitanja nego istinska duboka molitva i jedinstveno iskustvo intimnog razgovora i sjedinjenosti s Kristom koji je tu bol i patnju za nas pretrpio na križu.

Ako želiš biti Kristu sličniji i više ga ljubiti mnogo ćeš i trpjeti, jer bol i patnja najveći su oblik ljubavi.

Iskustvo je to neobične ostavljenosti i zaboravljenosti od Boga, iskustvo usamljenosti u kojoj čovjek obavijen tamom ne vidi ni tračak svjetla. I upravo tada, baš tada kada svijetla nema i kada čovjek osjeća bol u duši, Bog sve više zahvaća naš život i iz tame se rađa u nama novo svijetlo Krista Uskrsloga. Ako želiš biti Kristu sličniji i više ga ljubiti mnogo ćeš i trpjeti, jer bol i patnja najveći su oblik ljubavi.

Sjedini svoju muku stoga s Kristovom mukom, svu svoju brigu povjeri njemu, da rasteš u mudrosti i spoznaji te sve dublje uranjaš u Otajstvo Krista raspetoga. Tvoja patnja postat će tako slatkoća tvoje duše i intimni susret Boga i njegove slike. Samo čovjek koji ima iskustvo patnje ima i iskustvo živoga Boga. Sjeti se stoga čovječe da u svakom trenutku boli sve više upoznaješ Boga i njegovu ljubav.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er