VJERA I DUHOVNOST

“Roditelji, odgojite djecu i pustite ih da lete svoj let s Bogom!”

Roditelji, vaša djeca će jednoga dana nestati iz vašeg vidokruga i kontrole, i fizički i duhom. Kao Isus na putu sa Marijom i Josipom, otići će svojim putem, za svojim životom. Molite da ih nađete sa Isusom. Ne odabirite im zvanje, niti partnera, niti poziv. To je između Boga i njih. Pustite ih. Samo molite i naučite ih moliti. Odgojite ih i pustite da lete svoj let s Bogom.

Ne, neće vas nikada ostaviti ali moraju poći Božjim putem, tražiti Božju volju za sebe. Naučite ih tražiti Boga i naći će sebe u Bogu i Boga u sebi, bit će jedino tako sretni. I vi, samo tada ćete biti sretni makar djeca bila daleko. Kada su s Bogom, uvijek su s vama.

Karmelićanin Krešimir Josip Bahmec na svojim je društvenim mrežama objavio tekst u povodu blagdana Svete Obitelji koji slavimo u nedjelju, 26. prosinca i poručio svakoj obitelji da djecu odgoji tako da uvijek traži Boga u svemu kako bi pronašla sebe u Bogu te istinski bila sretna. Njegovu objavu prenosimo u  cijelosti s portala hkm.hr.

Mnogi će reći da je obitelj sve ali koliko će ljudi doista živjeti tako da je obitelj sve. Obitelj će doista biti sve ako je Bog u njenom središtu, ako ju molitva prožima. Ne kaže se uzalud da obitelj koja moli ostaje zajedno.

Obitelj je sveta jer ju posvećuje Bog. Obitelj je središte svijeta, povijesti, obitelj je mala crkva. Nitko ne može odgojiti vašu djecu nego vi, nitko im ne može prenijeti Božje vrijednosti nego vi. Crkva? Može vas i vašu djecu poučiti tko je Bog i kakav je Bog ali tek u praksi, u životu majke i oca, u njihovoj međusobnoj ljubavi djeca mogu vidjeti pravu sliku Boga.

Ako se otac i majke ne ljube, ne poštuju, ne podržavaju, ako nemaju najprije njih dvoje kvalitetno vrijeme jedno za drugo tada dijete ne može primiti ljubav i upoznati Boga kakav jest. Naravno, vrijeme, ne novac ili tehnika, ne lijepa kuća i pokloni već vrijeme dajte djetetu, tek tada dijete može biti odgajano za Boga i vidjeti Boga kakav jest. Tek tada dijete može prihvatiti Boga koji je ljubav i milosrđe i povjerovati u Njega.

Želiš li biti svet voli ludo svoju ženu, muža, voli svoju djecu bezuvjetno, kao Bog.

Želiš li promijeniti svijet – idi kući i voli svoju obitelj, rekla je sveta Terezija iz Kalkute. Želiš li biti svet voli ludo svoju ženu, muža, voli svoju djecu bezuvjetno, kao Bog. Ne daj im sve što požele – osim ljubavi, sa ljubavi nikad nemaj mjere. Odgoj ponekad može i treba biti frustrirajući za dijete baš kao što je naš odnos s Bogom ponekad frustrirajući jer ne shvaćamo, baš kao mala djeca, ne shvaćamo da Bog ima jako dobar razlog što ne uslišava molitvu, ili odgađa odgovor ili ima nešto bolje za nas.

Ljubav nije uvijek razumljiva ali ljubav pokriva mnoštvo grijeha (1 Pet 4,8) i tvojih i tuđih. Ljubav jedina sve riješava. Ljubav se isplati čekati i za ljubav valja trpjeti. Prva bitka se vodila oko svete obitelji i posljednja bitka se vodi oko obitelji. U obitelji će Bog pobijediti!

Već danas odluči barem jednu deseticu moliti svaki dan za svako dijete

Majko, oče, predaj svoje dijete Bogu od začeća, od rođenja, predaj ga Mariji koja će ga najbolje čuvati i odgajati za Boga. Već danas odluči barem jednu deseticu moliti svaki dan za svako dijete. Slobodno možeš duhovno posvojiti i neko neznano dijete i moliti za njega, da ne bude samo. Da se rodi, da ne umre od gladi, da ga ne otmu ili prodaju sluge zla. Predaj svaki dan svoju djecu Bogu jer nije tvoje dijete nego Božje kao što si sam(a). Čuvaj dijete Božje i vrati ga Bogu sveto i bit ćes svet(a).

Isus je Mariji i Josipu nestao na putu (Lk 2,41–52). Izgubili su svoje dijete, nestao je Bog! Najveći strah svakog roditelja, noćna mora. Isus je ostao u Hramu, Isus će uvijek biti u Hramu, u tabernakulu, na misi, u ispovjedaonici, u tvome braku… zašto ga tražiš drugdje? Postoji još jedan hram, hram tvoga srca gdje ćeš ga naći, samo ga pozovi u molitvi i razgovaraj s njime kao sa prijateljem, baš kako je molila sv. Terezija Avilska.

Naučite ih tražiti Boga i naći će sebe u Bogu i Boga u sebi, bit će jedino tako sretni

Roditelji, vaša djeca će jednoga dana nestati iz vašeg vidokruga i kontrole, i fizički i duhom. Kao Isus na putu sa Marijom i Josipom, otići će svojim putem, za svojim životom. Molite da ih nađete sa Isusom. Ne odabirite im zvanje, niti partnera, niti poziv. To je između Boga i njih. Pustite ih. Samo molite i naučite ih moliti.

Odgojite ih i pustite da lete svoj let s Bogom. Ne, neće vas nikada ostaviti ali moraju poći Božjim putem, tražiti Božju volju za sebe. Naučite ih tražiti Boga i naći će sebe u Bogu i Boga u sebi, bit će jedino tako sretni. I vi, samo tada ćete biti sretni makar djeca bila daleko. Kada su s Bogom, uvijek su s vama.

Odgojite malene duše za Boga i stostruko će vam se vratiti a u Nebu ćete dobiti nagradu od Boga. Preveliku. Roditelji, volite se ludo, volite svoju djecu više od sebe. Znam, to je lako, voljeti dijete više do života ali ako se međusobno ne volite ništa nećete postići. Molim vas, volite se najprije vas dvoje i sve će biti dobro. Sveto. Kao sveta obitelj – slika presvetog Trojstva.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er