SVIJET

Roditelji odbijaju isticati zastavu gay pridea u katoličkom školskom okrugu -pozvana policija

Policija je pozvana da održava red na sastanku katoličkog školskog odbora u Ontariju, u Kanadi, tijekom rasprave o tome treba li odbor istaknuti zastavu gay pridea na svom središnjem uredu tijekom lipnja kako bi podržao mjesec gay pridea.

Školski odbor katoličkog okruga York sastao se u utorak navečer kako bi razmotrio prijedlog. Nakon što je saslušao dva izaslanstva o prijedlogu i suočio se s negodovanjem frustriranih roditelja katolika, odbor nije glasovao o inicijativi. “Školski odbor katoličkog okruga York uključen je u tekuće razgovore o tome treba li ili ne istaknuti zastavu ponosa napretka u njihovom središnjem uredu u lipnju”, navodi se u priopćenju odbora. “Sinoć nije bilo prijedloga za glasovanje i još nije donesena odluka o isticanju Zastavu ponosa na YCDSB-u”, nastavlja se u izjavi. “Školski odbor Katoličkog okruga York predan je našoj katoličkoj vjeri i dobrobiti naših učenika i osoblja. YCDSB vjeruje da učenike 2SLGTBQ+ Bog voli i da su cijenjeni članovi naših školskih zajednica.”

Neki roditelji koji su se protivili isticanju zastave gay pridea glasno su prekinuli sastanak. Nakon što je osiguranje udaljilo neke od roditelja iz sobe za sastanke, mnogi su nastavili glasno protestirati protiv prijedloga iz predvorja. Oko 20 roditelja verbalno se sukobilo s pristalicama zastave ponosa izvan sastanka, jednoglasno skandirajući “sramota” i sugerirajući nedostatak vjernosti katoličkom učenju.

Čulo se kako jedan roditelj viče “utjelovljeni vrag”, iako nije bilo jasno kome je to bilo usmjereno, a drugi je roditelj nazvao pristaše “sramotom”. Policija je na kraju stigla na sastanak odbora, nakon čega su mnogi roditelji otišli. Nije bilo uhićenja, niti je bilo dojava o nasilju, oštećenju imovine ili fizičkim ozljedama. “Školski odbor katoličkog okruga York nadzire sve moguće smetnje koje bi se mogle dogoditi prije sastanka odbora i proaktivno surađuje s osiguranjem i policijom kako bi osigurali sigurnost svih onih koji prisustvuju našim sastancima.”

Odbor predstavlja 85 katoličkih osnovnih škola i 16 katoličkih srednjih škola u devet općina u južnom Ontariju, koje zajedno pohađa oko 50 000 učenika. U Ontariju su katoličke škole javno financirane, a lokalne odluke donosi katolički školski odbor, a ne katolička biskupija.

Ovo je drugi mjesec za redom da je policija pozvana na sastanak školskog odbora katoličkog okruga York. U ožujku se policija pojavila nakon što su neki roditelji izazvali glasne smetnje dok su izražavali svoje protivljenje stvaranju sigurnih mjesta za učenike koji se identificiraju kao 2SLGTBQ+. U Ontariju postoji 37 katoličkih školskih okruga. Prošlog lipnja više od 80% njih javno je promoviralo neki oblik LGBT pridea, što je ponekad uključivalo isticanje zastava gay pridea, piše CNA.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er