VJERA I DUHOVNOST

Relikvija srca bl. Carla Acutisa uskoro će obići Sjedinjene Države

Relikvija srca bl. Carla Acutisa bit će u New Yorku od 3. do 8. travnja, a zatim će ostati u Sjedinjenim Državama na euharistijskom buđenju mladih.

Bl. Carlo Acutis, poznatiji kao ” kompjuterski svetac”, postao je jedan od najpopularnijih modernih svetaca u Katoličkoj crkvi. Njegov život nadahnjuje mnoge mlade ljude diljem svijeta, a njegova pobožnost euharistiji bit će glavni fokus Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Država dok pokreću svoj euharistijski preporod.

Kao uvod u ovaj preporod, USCCB je zatražio relikviju bl. Carla Acutisa na kratku turneju po Sjedinjenim Državama. U priopćenju za javnost Asiške biskupije objašnjavaju se razlozi ovog posebnog putovanja.

Odgovarajući na zahtjev Katoličke biskupske konferencije Sjedinjenih Država i podudarajući se s izložbom u New Yorku “Muzeja sjećanja, Asiz 1943.-1944.”, nadbiskup Domenico Sorrentino, biskup Asiza-Nocera Umbra-Gualdo Tadino i Foligno, donijet će relikviju Carla Acutisa, prvog milenijalca na svijetu koji je proglašen blaženikom piše Aleteia

Relikvija ovog mladog blaženika je ulomak perikarda, opne koja je okruživala i štitila njegovo srce, a pratit će trogodišnji nacionalni euharistijski preporod, koji su američki biskupi najavili prošlog studenog, kako bi obnovili vjeru i raspalili vjeru u vrijednost i stvarnu prisutnost Isusa u Euharistiji.

Plan ovog posebnog posjeta uključivat će sljedeće: Misa u biskupiji Rockville Center za 2400 učenika u srednjoj školi St. Anthony, South Huntington Dijecezanska sveta ura za mlade i mlade u crkvi Gospe od Karmela, Astoria Srednjoškolski skup u crkvi Svete obitelji, Flushing Misa u crkvi Svete Rite, Bronx, u nadbiskupiji New Yorka, koju je predvodio kardinal Timothy Dolan, nadbiskup New Yorka.

Tijekom posljednje mise, relikvija će biti predana USCCB-u i ostat će u Sjedinjenim Državama. Nije navedeno kada će i gdje će relikvija putovati po Sjedinjenim Državama nakon New Yorka.

relikvija srca

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er