CRKVA

Redovničko oblačenje u Mostaru za osam novaka

U subotu, 13. srpnja 2024., u crkvi svetih Petra i Pavla (Franjevačkoj) u Mostaru, osam kandidata imat će svečanost redovničkog oblačenja

Ovaj važan događaj obilježit će početak godine novicijata za osmorica mladića koji su odabrali put posvećenog života u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji, piše ljportal.

Svečani obred oblačenja u franjevački habit bit će pod Svetom misom u 18 sati, označavajući prelazak novaka u godinu novicijata ili godinu kušnje. Nakon obreda, novaci će zajedno sa svojim odgojiteljem krenuti u samostan na Humcu, gdje će provesti sljedeću fazu svog formacijskog puta – novicijat. Svi kandidati koji su odabrali ovo posvećeno putovanje već su prošli postulaturu u samostanu u Mostaru.

Kandidati su Marko Lasić iz župe sv. Petra i Pavla u Mostaru, Andrija Šego, Tomislav Barać te Ivan Vasilj iz župe sv. Jakova u  Međugorju, Renato Prusina iz župe Krista Kralja u Čitluk, Bože Tolo iz župe Bezgrešnog Začeća BDM u Posušju, Mate Tadić iz župe Presvetog Srca Isusova u Kongori i Petar Zrinušić iz župe sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er