REGIJA

Razgovor s Markom Perkovićem Thompsonom povodom demanta novinara FAZ-a M. Martensa

Već danima novinar Frankfurter Allgemeine Zeitunga Michael Martens zvijezda je mainstream medija u Hrvatskoj zbog teksta u kojemu Vas napada, ali i intervjua koji je u Čavoglavama obavljen prije desetak mjeseci, a koji se, iako je trebao biti objavljen u tiskanim medijima, na kraju pojavio samo u internetskome izdanju? Kako je uopće došlo do spomenutoga razgovora s njemačkim novinarom?

Intervju je bio poziv meni da u poznatim njemačkim novinama, FAZ-u, na neki način ponuda novinskoga prostora za otvoreni razgovor prožet pitanjima koja su se njima nametnula kao važna, važna za njihove čitatelje. Zanimanje za me dodatno je izazvano željom Vatrenih na povratku iz Rusije da budem s njima u društvu, u vožnji od zračne luke do Trga bana Jelačića, ali i cijelom zbrkom koju su proizveli Milan Bandić i ljevičarski mediji u Hrvatskoj na samome dočeku. Gospoda Stjepandić i Pavić prenijeli su mi poruku toga novinara sa željom da napravi intervju koji će Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) objaviti u svome tiskanom izdanju.

Posredstvom njih dvojice novinar Michael Martens poručio mi je da želi razgovarati o svemu, pa tako i, kako je rekao, stigmi koja me prati. Htio je napraviti podulji intervju koji bi zatim objavio u tiskanome izdanju FAZ-a. Naravno da sam pristao i odgovorio da ne prezam ni od jednoga njegova pitanja. Međutim, sad se vidi da se ovdje radi o jednoj običnoj bjelosvjetskoj ljevičarskoj klateži.

Martens već danima govori da Vas nije prevario on nego ‘vaši prijatelji koji su razgovor dogovorili’ i tvrdi kako ste ‘Vi i Vaši prijatelji mislili da je on naivan i da ne će provjeravati svaku činjenicu koju mu kažete’?

Ipak, Martens je zapravo prevario sebe. Ostao je u njihovim i mojim očima, u očima naših iseljenika, kao i u očima moje publike nečasna osoba i obični podlac. Nailazio sam na svakakve novinare i prevarante, ali ovaj je nadmašio sve.

Ne očajavam ja. Nije me briga za Martensa, ali ipak sam mislio da se u Njemačkoj ne mogu takve stvari dogoditi, posebno kada se radi o ozbiljnim novinama kao što je FAZ. Martens je htio napraviti što veću štetu meni, našemu iseljeništvu i Hrvatskoj, ali smatram da je najveću štetu napravio sam sebi. Vrijeme će pokazati da je tako.

Je li istina da je Martens više puta tijekom druženja u Čavoglavama ponovio kako će ‘Vaša percepcija u Njemačkoj nakon ovoga intervjua biti mnogo bolja’ te je čak prihvatio i poziv da sa suprugom dođe na Vaš koncert?

Da, nakon razgovora izgledao je sasvim opušteno i poželio mi je mnogo uspjeha u mom daljnjem radu te rekao kako vjeruje da mi ovaj intervju može pomoći u razbijanju loše percepcije koju su proizveli pojedini mediji i udruge, kao i to da će sa suprugom rado doći na jedan moj koncert.
Sad vidim da je sve to bila laž i da je njegov motiv bio sasvim druge naravi. Zbog svoje skrivene motivacije išao je

iskrivljivati moje riječi i vaditi ih iz konteksta.

Ima mnogih iskrivljenih činjenica, zapravo cijeli njegov autorski objavljeni tekst pun je laži. Dovoljno je samo pročitati autorizirani intervju i usporediti ga s njegovim napisanim tekstom. Uostalom, svatko se može pitati zašto je uopće radio intervju ako ga nije namjeravao objaviti?! Sada znamo i zašto – radio ga je planski da mi našteti, a razgovor i slike bile su mu potrebne kako bi stvorio legalitet, ostavio jači dojam i uvjerljivost.

Njegov nož izvadio sam iz svojih leđa, a na otrov stavio znak križa te sam ostao na nogama i nastavio dalje hodati uspravno po svojoj Domovini. Hoda li on uspravno, on koji se spustio na najnižu razinu ljudskoga dostojanstva? I dalje ću moći svakome pogledati u oči, a on će zbog svoje crne naravi i podmukle prijevare saginjati glavu. A kada bih se kojim slučajem naši pogledi ponovno susreli, njegov ne bi mogao izdržati – jer laž uvijek padne pred istinom.

Svakako je zanimljivo kako u tekstu Martens ne napada samo Vas, nego i Hrvatsku, Domovinski rat, branitelje, čak ne priznaje ni odluku Visokoga prekršajnoga suda nego ima svoj stav o ZDS…, a nitko na to ne reagira. Kakav je Vaš komentar na to?

Podlo i uvrjedljivo spominjao je našu borbu za samostalnost, a u tekstu, kad spominje Domovinski rat, stavlja ga u navodnike. Tražio je da mu se pošalje Rješenje Visokoga prekršajnog suda oko presude za pjevanje pjesme Bojna Čavoglave. Bez obzira na to što je dobio Rješenje, ignorira ga i u svome tekstu mene proziva za pjevanje te pjesme koja po njemu i dalje širi mržnju i fašizam. Time se ponio kao bahati stranac koji ne poštuje hrvatsko pravosuđe.

www.medjugorje-news.com/Hrvatski Tjednik

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er