CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Razgovor o ljudima Isusa i Sotone

Jednoga dana Isus i Sotona su razgovarali. Sotona je došao posjetiti Isusa u Getsemanskom vrtu; izgledao je vrlo sretan i ponosan (Lk 4: 1-12; Job 1: 6-12)

“Da, Gospodine, sada sam ih sve zarobio, pa gotovo sve, ovdje dolje kod sebe. Postavio sam zamke, upotrijebio sam iskušenja kao mamac, dobro znam da nitko neće moći odoljeti. Evo, gotovo sam ih sve uhvatio!” (I Pet 5: 8-9; Ef 6: 10 17)

“Što kaniš učiniti s njima?” bile su riječi Isusa, moleći se Bogu Ocu.

Sotona odgovori “O, namjeravam se s njima dobro zabaviti!” Natjerat ću ih da se razvode nakon što su se vjenčali, tako da nikada ne mogu učvrstiti osnovu čovječanstva, “obitelj”. (Mt 19: 4-6; Mal 2: 16)

Natjerat ću ih da se međusobno mrze i vrijeđaju, natjerat ću ih da padnu u nekontrolirano uzimanje alkohola i droge.
(Rim 13: 12-14) Naučit ću ih da proizvode oružje i bombe, da se međusobno ubijaju. “Zaista ću se dobro zabaviti!” uvjeravao je Sotona Isusa.

“Što ćeš učiiniti kada ti igra s njima dosadi?” upita Isus. I nastavi moliti

“Oh, onda ću ih poubijati i njihove duše će biti moje zauvijek”. “Gospodine, uza sve dužno poštovanje, to je ipak njihova odluka” (I Iv 3: 8-10)

“Koliko tražiš za sve njih?” upita Isus. “Ma, nije istina da ti zaista želiš te ljude. U njima nema ništa dobro. Zašto ih želiš, niti te slijede niti te vole? Mnogi te čak i mrze! Vidio sam mnoge kako pljuju na tebe, proklinju te, čak te i niječu.” “A još k tome, mene zaista jako vole” (Mt 24: 10-13).”Ti ne želiš te ljude!!”.

“Koliko?” ponovno upita Isus

Sotona ga pogleda zlobnim pogledom. “Želim sve tvoje suze i svu tvoju krv, želim bol cijelog svijeta, sve zajedno” Iz 53: 4-10; I Pet 2: 24)

“DOGOVORENO”… riječi su Isusa i Isus plati cijenu (II Kor 5: 21)

POUKA:

Kako je strašno kada ljudi ne traže Boga, a onda se pitaju zašto svijet  ide prema paklu! Kako je strašno da svakodnevno posežemo za novinama da bismo čitali o tragedijama a nikada ne posežemo za Biblijom.
Kako je nerazumno što svi žele u raj, misleći pritom da tamo mogu stići bez da vjeruju, bez da ljube Boga više od svega drugog, ili bez da vrše što Biblija naučava a to je BOŽJI ZAKON!

PODJELITE AKO ŽELITE

www.medjugorje-news.com

Izvor
http://www.jmanjackal.net

Vezani članci

Back to top button