CRKVAVIJESTI

Radikali spaljuju knjige s kršćanskom literaturom

Radikali spaljuju knjige s kršćanskom literaturom Skupinu kršćana u indijskoj državi Karnataka, 11. prosinca, napali su radikalni hinduistički nacionalisti za vrijeme njihova posjećivanja domova drugih kršćana što je bila vjernička akcija u sklopu božićnih blagdana.

Radikali su maltretirali kršćane, spalili tri kutije literature, a kasnije su ih optužili da sudjeluju u ilegalnim vjerskim obraćenjima. Incident se dogodio u selu Srinivasapura, koje se nalazi u okrugu Kolar u Karnataki, javlja ICC.

Skupina protestantskih kršćana predvođena pastorom Anjinappom i Sathyarajem, suočila se s gomilom od 20 radikalnih hinduističkih nacionalista dok su posjećivali domove drugih kršćana radi božićnih čestitki. Radikali su okružili kršćane, vičući uvrede. Drugi su im provalili u automobil te izvadili tri kutije knjiga s kršćanskim sadržajima među kojima su bila evanđelja i spalili ih benzinom piše Nedjelja.ba

Na mjesto događaja pozvana je policija koja je kršćane i nekoliko pripadnika radikalne rulje odvela u policijsku postaju gdje su kršćani dodatno verbalno maltretirani nakon što su bili optuženi da sudjeluju u ilegalnim vjerskim obraćenjima.

Radikali su također natjerali policiju da spriječi bilo kojeg kršćanina da uđe u selo Srinivasapura kako ne bi bilo molitvi. Naime, prije nego što su napustili postaju kršćani su morali potpisati izjavu u kojoj se slažu da neće imati nikakve molitve u tom selu.

U cijeloj indijskoj državi Karnataka napadi na kršćane, kojih je oko dva posto, i njihove bogomolje naglo su eskalirali dok se vlada priprema predložiti donošenje zakona protiv konverzije. Mjesecima su političari obećavali donijeti kontroverzni zakon, pozivajući se na lažne tvrdnje o široko “rasprostranjenom ilegalnom prelasku na kršćanstvo”.

radikali spaljuju knjige

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er