CRKVAVIJESTI

Prosvjednici ušli u katedralu i prekinuli svetu misu za ‘poštivanje života’

Prosvjednici su nosili poruke poput “Financirajte pobačaj, a ne policiju”Zagovornici pobačaja u petak su nakratko prekinuli svetu misu za “poštivanje života” koja se održavala u katedrali sv. Josipa u američkom gradu Columbusu.

Radi se o događaju kojeg lokalna biskupija svake godine održava na obljetnicu sudske odluke Roe v. Wade kojom je legaliziran pobačaj u SAD-u.

Mala grupa od osam prosvjednika upala je u crkvu uz povike kako “ova crkva uči mržnju” te noseći transparente na kojima su pisale pro-abortivne poruke.

U videu koji je objavio lokalni list The Columbus Dispatch vide se natpisi poput “Financirajte pobačaj, a ne policiju” i “Pobačaj na zahtjev, ukinite Hyde odmah”. Potonji se odnosi na Hyde amandman koji zabranjuje federalno financiranje pobačaja u većini slučajeva. Njega je dugo godina podržavao i novi američki predsjednik Joe Biden (zbog čega ga je svojevremeno prozvala i sadašnja potpredsjednica te prva suradnica Kamala Harris), a od podrške je odustao tijekom prošlogodišnje predsjedničke kampanje.

Vezani članci

Dodajmo kako su prosvjednici nakon kratke šetnje kroz katedralu izbačeni uz pomoć policije i službenika biskupije.

Svetu misu predvodio je biskup Columbusa Robert Brennan koji se kasnije oglasio o incidentu.

“Želim izraziti svoje divljenje i zahvalu svima koji su bili na misi te čiji molitveni odgovor pun poštovanja odražava radost, nadu i milost našeg svjedočenja za život. Također se ispričavam obiteljima čija su djeca bila izložena ovom (incidentu).”

Za kraj, dodajmo kako su Biden i Harris objavili izjavu povodom 48. godišnjice slučaja Roe v. Wade u kojoj su istaknuli svoju snažnu podršku toj odluci, što je izazvalo žestoku reakciju američkih biskupa.

Inače, procjenjuje se da je u SAD-u nakon legalizacije abortusa pobačeno više od 60 milijuna djece.

www.medjugorje-news.com/bitno.net

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er