ČITLUKCRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Proslavljen 26. Dan Paoče

Jučer je u Paoči održan 26. Dan Paoče. Tradicionalna je to proslava na kojoj se okupe mještani Paoče i njihovi gosti prvu subotu nakon blagdana Velike Gospe.

Svetu misu zahvalnicu, kojom je počeo jučerašnji program, predslavio je fra Šimun Šito Ćorić, franjevac i akademik rodom iz Paoče, uz kojega su u suslavlju na sv. Misi održanoj u zavjetnoj kapelici Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije bili fra Nikola Rosančić, župnik župe Gradnići i mladomisnik fra Zlatko Ćorić.

U svojoj propovijedi fra Šimun Šito Ćorić osvrnuo se na biblijska čitanja i kazao kako su ona poticajna te da donose veliki broj preporuka i korisnih savjeta za svakodnevni život.

– Ideja vodilja kroz ovu sv. Misu jest molitva. Bože, daj nam, i to svakome od nas, da prihvatimo to što nam Ti nudiš – poručio je fra Šimun Šito Ćorić te kazao nešto više o tome što znači prihvaćati i ljubiti, ali i srcu usmjerenom na prave vrijednosti kao što su zahvalnost i poniznost.

– Braćo i sestre, na Dan Paoče molimo na sve ove nakane. Ovo su Božji savjeti. Imamo najboljeg savjetnika. Ljudi nekada čuju i pogrešne savjete, no ovaj nas savjetnik ne ostavlja. S njime možemo samo dobit, ne možemo nikako izgubiti – kazao je u dijelu svoje propovijedi fra Šimun Šito Ćorić i dodao kako je važno kada čujemo Božji glas ne ostati tvrda srca.
Misno slavlje, koje je pjesmom uveličao framski zbor, završeno je mladomisničkim blagoslovom, nakon kojega je uslijedilo drugi dio proslave Dana Paoče.

U drugom dijelu proslave mještani Paoče sa svojim gostima, među kojima su i ove godine bili Marin Radišić, načelnik općine Čitluk i Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, u zajedništvu su proslavili važnu obljetnicu za svoje mjesto. Udruga Dan Paoče ove je godine zbog posebnih uvjeta odlučila izmijeniti program pa su izostala tradicionalna natjecanja, no organizatori su se i ove godine potvrdili kao dobri domaćini.

Ugodnom druženju i dobroj atmosferi svojim nastupom doprinio je duo Prijatelji, a na poseban način proslavi je doprinos dao Mate Bulić, gost iznenađenja, uz kojega su Paočani i njihovi gosti zapjevali od sveg srca i zaplesali.

Proslava Dana Paoče bila je prigoda i za predstavljanje započetih radova, među kojima se ističe izgradnja dječjeg igrališta. Kako bi ovaj projekt što prije došao do završetka sinoć je održana licitacija za pršut a i sredstva prikupljena od tombole bit će namijenjena za završetak radova.

www.medjugorje-news.com/citluk.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er