CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Proročke riječi fra Michaela Scanlana prije 45 godina u Bazilici sv. Petra ostvaruju se u našem vremenu

Proročke riječi fra Michaela Scanlana Prva velika međunarodna katolička konferencija karizmatika održana je u timu 1975. godine. Pred deset tisuća ljudi okupljenih u Bazilici svetog Petra na završnoj svetoj misi dano je nekoliko vrlo jakih proročanstava koja su govorila o vremenu ispred nas, a odnosilo na gubitak svega onoga što nam je znano i sigurno da bismo shvatili ovisnost o samom Kristu Gospodinu.

Jedno od proročanstava je i ono fra Michaela Scanlana koji je prorekao sve ono s čim se sada 45 godina nakon proročanstva susrećemo, a nismo to mogli zamisliti čak ni prije par mjeseci. Ekonomske poteškoće, socijalne nemire, zatvorene crkve…Čini se zastrašujuće ali bez straha. Upravo to će nas dovesti do ljubavi koja je svima potrebna – Isusu.

Proročke riječi fra Michaela Scanlana

Isus govori preko fra Michaela Scanlana:

‘Sine čovječji, vidiš li da će gradovi bankrotirati? Jeste li voljni vidjeti da svi vaši gradovi bankrotiraju? Jeste li voljni vidjeti bankrot cjelokupnog ekonomskog sustava na kojem se sada držite, kako biste uštedjeli novac koji vas ne može održati?

Sine čovječji vidiš li zločin i bezakonje na gradskim ulicama, u gradovima i institucijama? Jeste li voljni vidjeti da vas zakon, zapovijedi ljudske ne mogu zaštiti, da vam ne mogu pružiti nikakvu sigurnosti. To vam mogu samo Ja osobno dati.

Sine čovječji vidiš li zemlju koju sada slaviš, povijest zemlje na koju iznova gledaš s nostalgijom. Nema zemlje koju više možete zvati svojom, osim one koju vam ja dajem kao svoje Tijelo. Hoćete li mi dopustiti da vam dam život kroz svoje Tijelo?

Sine čovječji, vidiš li one crkve u koje sada možeš tako lako ići? Jesi li ih spreman vidjeti ih sa šipkama preko vrata, sa zatvorenim vratima? Jesi li spreman svoj život temeljiti samo na meni? Jesi li spreman ovisiti samo o meni?

michaela

Sine čovječji, zovem te da budeš spreman na to. O tome vam govorim. Strukture propadaju i mijenjaju se – nije na vama da znate detalje sada – ali nemojte se pouzdati u njih kao i prije. Želim da se dublje posvetite jedan drugome. Želim izgradnju odnosa koji se temelji na mom Duhu.

Apsolutna je potreba za onima koji će svoj život temeljiti na Meni, a ne na strukturi poganskog svijeta. Govorio sam i to će se dogoditi. Moja će riječ ići do mog naroda.

Pogledaj oko sebe, čovječe, sine. Kad vidiš da je sve isključeno, kad vidiš da je sve uklonjeno, što je bilo zdravo za gotovo i kad budeš spreman živjeti bez tih stvari, tada ćeš znati što ja spremam!

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button