VJERA I DUHOVNOST

Proročanstvo sv. Ivana Pavla II: Islam će napasti Europu

Je li sveti poljski papa predvidio islamsku invaziju na Europu? Hipoteza je kružila već neko vrijeme: za mnoge su te riječi bile upozorenje Starom kontinentu.

Kada su prije nekoliko godina te riječi osvanule internetom, napravile su pravi potres unutar katoličke zajednice i šire. Papa Ivan Pavao II, kojeg je Katolička crkva proglasila svetim, bio je protagonist pravog “karizmatičnog” papinstva. Njegov lik bio je znak bedema u obrani svijeta u kojem su duhovne vrijednosti sve više propadale, što je dovelo do sekularnog društva u koje smo danas uronjeni.

Proročanstva Ivana Pavla II. o današnjoj stvarnosti

Wojtyła je bio papa koji je tražio da otvori vrata Kristu, koji se potpuno predao Mariji i da bude njegova domovina na zemlji, Poljska, idealna nacija, koja na neki način daje život pravoj i ispravnoj teologiji nacije. Nikada se nije ustručavao isticati kršćansku istinu, i to je činio s velikom hrabrošću i odlučnošću. Međutim, Wojtyła je bio i veliki moralni akter međunarodne scene. On je bio istinski arhitekt pada komunizma, čime je čovječanstvo oslobodio ove velike pošasti koja je od svog nastanka bila pravi trojanski konj materijalističkog poimanja povijesti i društva predodređenog da vodi u ateizam.

Bio je i Papa velike političke inteligencije, koji je u potpunosti učvrstio veze Crkve sa Sjedinjenim Državama i tako ojačao duhovnu viziju zapadnog svijeta. Istodobno, za mnoge je Ivan Pavao II. također bio tvorac i zagovornik Duha Asiza, te međureligijske molitve koja je postavila temelje za stvarni svijet mira i ljudskog bratstva, a danas ga s velikom snagom provodi papa Franjo. No, očito je dobro poznavao pozadinu strahova koje već desetljećima iznose brojni intelektualci o opasnosti sve veće dekristijanizacije Starog kontinenta, koja bi, zbog nemogućnosti življenja bez religiozne dimenzije života, otvoriti vrata ne Kristu nego invaziji islamskog svijeta na naš kontinent. Suučesnici onih “globalističkih” elita koje dobro organiziranom strategijom teže homologaciji svih religija, s ciljem njihovog – na taj način – neizbježnog gašenja.

Šokantna mistična vizija poljskog pape

Ovaj strah poljskog Pape, koji nikada nije bio javno očitovan, otkrio je monsinjor Mauro Longhi, tijekom konferencije na kojoj je govorio o stvarnoj viziji koju bi Ivan Pavao II. imao za života. Potresna epizoda koja se dogodila u osami “Santi Pietro e Paolo” u Biennu, u Val Camonici, u ožujku 1993., koju je poljski svetac opisao preciznim riječima. Anegdotu, očito, do tog trenutka nitko nije ispričao. Monsinjor Longhi je zapravo bio dugogodišnji prijatelj Ivana Pavla II., a kada je saznao za tu činjenicu, to je za njega bio pravi šok. “Gledao sam ga misleći da mu nešto treba, a tada je on shvatio da ja gledam u njega, ruka mu je drhtala, to je bio početak Parkinsonove bolesti”, rekao je redovnik.

Wojtylin dijalog s monsinjorom koji je prenio njegove riječi

„Dragi Mauro, to je starost…”, rekao je Papa. „Ali ne, Vaša Svetosti, vi ste mladi”, odgovorio je monsinjor. Kasnije u tom trenutku dogodila se papina mistična vizija. Longhi je ispričao: “Ovdje tada Wojtyla mijenja ton i glas i navodeći me da sudjelujem u jednoj od njegovih noćnih vizija, kaže mi: Podsjeti one koje sretneš u Crkvi Trećeg tisućljeće. Vidim Crkvu pogođenu smrtonosnom kugom. Dublje, bolnije od onih ovog tisućljeća”.

Zatim je nastavio objašnjavati u čemu je prijetnja. “To se zove islamizam. Napast će Europu. Vidio sam horde koje dolaze sa zapada na istok.” Wojtyla je s iščekivanjem identificirao koje su nacije iz kojih će se dogoditi ova invazija: Maroko, Libanon, Egipat i druge zemlje “sve do istočnog dijela”. “Napast će Europu, Europa će biti podrum, stare relikvije, slabo svjetlo, paučina. Obiteljska sjećanja. Vi, Crkva trećeg tisućljeća, morat ćete obuzdati invaziju. Ali ne s oružjem, oružje neće biti dovoljno, s vašom vjerom koju živite s integritetom”.

Kao što je poznato, Ivan Pavao II uvijek je imao jaku mističnu stranu. Doista, Wojtyla je često govorio “s utjelovljenim Bogom, Isusom”, gledajući “njegovo lice” i također “lice svoje majke”, komentirao je monsinjor. To se događa od njegove prve mise, slavljene 2. studenoga 1946. No, nema dokaza o tome što je monsinjor javno izjavio u vezi s tom mističnom vizijom poljskog sveca.

Komentirajući pak ovaj šokantni događaj, stranica Vatican Insider podsjetila je kako je “izuzetno malo vjerojatno da će papa Wojtyla biti upisan u red onih koji bi željeli novi duhovni križarski rat”, jer je on “jedan od glavnih arhitekata dijaloga” s islamom”, navodeći kao primjer govor koji je održao mladim muslimanima u Casablanci 1985.

U telefonskom kontaktu s monsinjorom Maurom Longhijem, stranica je prenijela riječi sveca u kojima je objasnio da je “tužan zbog činjenice da su njegove priče iskorištene u javnosti” na razne načine. “Sjećam se da mi je drugom prilikom rekao da je razgovarao s Gospom koja mu je rekla: Rat neće biti između vjera, nego između ateista i vjernika, između onih koji nemaju Boga i onih koji vjeruju u njega”, komentirao je Longhi .

Svakako, ostaje interpretativni ključ za ono što se danas, pred našim očima, događa u Europi, gdje nažalost postoje distrikti nekih europskih naroda gdje postoji rizik doslovnog gubitka kontrole nad teritorijem, a gdje često postoji čak i rizik da Islamski terorizam se uvlači, kao što se vidi posljednjih godina. Ali također ostaje vrlo jasno rješenje pred ovim rizikom: vjera u Isusa Krista, življena s integritetom. Jer oružje, kako bi rekao Ivan Pavao II., koji je dobro poznavao vrijednost mira i koji se dugo borio protiv doktrine “pravednog rata”, neće biti dovoljno.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er