MEĐUGORJE

MEĐUGORJE: Molitveni program kroz Veliki tjedan i na Uskrs

MEĐUGORJE: Molitveni program kroz Veliki tjedan i na Uskrs U iduću nedjelju (17. travnja) je Uskrs – Nedjelja Uskrsnuća Gospodinova.

Svete mise u župnoj crkvi u 7, 8, 11 i 18 sati, a na Uskrs, nakon jutarnjih svetih misa održat će se uskrsna tombola. Sav prihod ide u humanitarne svrhe. Akciju su organizirali framaši i trećari koji su tijekom korizme prikupljali vaše darove i priloge

14. travnja je Veliki četvrtak – Dan ustanovljenja Euharistije i svećeničkog reda. Ujutro nema mise ni ispovijedi, a sveta misa slavit će se u crkvi sv. Jakova u 18 sati. Krunica je u 17 sati.

Veliki petak je 15. travnja. Ujutro u crkvi, također, nema nikakvih obreda. Križni put na Križevcu je u 11 sati. Krunica je u 17 sati, a obredi muke Gospodinove i ljubljenje križa u 18 sati. Veliki petak je dan strogog posta i nemrsa.

Po naputku mjesnog biskupskog Ordinarijata na Veliki petak se kod obreda ljubljenja križa prikupljaju milodari za Svetu Zemlju.

16. travnja je Velika subota, ujutro u crkvi sv. Jakova u Međugorju nema nikakvih obreda. Krunica na Veliku subotu počinje u 20 sati, a vazmeno bdijenje u 21 sat.

Mogućnost za svetu ispovijed za župljane je u ponedjeljak, utorak i srijedu prije jutarnje svete mise, a svećenici će ova tri dana ispovijedati i poslije podne od 16 sati i 30 minuta pa dalje. Na Velike dane svećenici ispovijedaju od 16 – 17:45 sati.

Na velike dane svi svećenici sudjeluju u večernjem molitvenom programu, zato kad počne sveta misa ili obredi nema više ispovijedanja pa iz Župnog ureda Međugorje mole vjernike da se, ako je moguće, ispovjede prije Vazmenog trodnevlja piše Radio Mir Međugorje.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button