Uncategorized

Prije dvije godine papa Franjo molio je za kraj pandemije na Trgu svetog Petra

Današnjim se datumom obilježava druga godišnjica od Statio Orbis pape Franje, izvanrednog trenutka molitve u vremenu pandemije, kada je Papa, sam na Trgu svetoga Petra, molio za kraj pandemije i za snagu u vjeri.

Tom je prigodom Vatikansko povjerenstvo za COVID-19 i Dikasterij za komunikacije objavio video u sjećanje na taj trenutak, u kojem se prikazuje Svetog Oca na napuštenome Trgu svetoga Petra kako predvodi svjetski trenutak molitve. Slike toga dana postale su poput simbola šoka koji je svijet doživio kada je već na početku pandemija dosegla vrlo ozbiljnu fazu.

Pandemija koronavirusne bolesti postala je definirajuća kriza ove generacije, otkrivajući nejednakosti i nepravde koje ugrožavaju dobrobit, sigurnost i živote ljudi, te je pogoršala već postojeće ekonomske, ekološke, političke i društvene izazove i krize, koje nerazmjerno utječu na siromašne diljem svijeta.

Upravo je iz toga razloga papa Franjo zatražio od Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja da osnuje povjerenstvo, u suradnji s drugim dikasterijima i organizacijama, kako bi se izrazila blizina Crkve i briga za cijelu ljudsku obitelj dok se suočava s pandemijom COVID-19.

Vatikanska je izdavačka kuća objavila knjižicu s fotografijama tog izvanrednog trenutka molitve 2020. godine, te su ravnatelji i djelatnici Dikasterija za komunikacije besplatno podijelili oko deset tisuća primjeraka prisutnim hodočasnicima danas na Trgu svetoga Petra, zajedno s primjerkom teksta molitve pape Franje za čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu.

(Vatican news )

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button