VJERA I DUHOVNOST

Svjedočanstvo egzorcista: Presveto Trojstvo odabralo Djevicu Mariju kao zaštitu nad đavolskim silama

Razmišljanje o uzvišenom životu, poslanju, ulozi i dostojanstvu Djevicu Mariju bogato je i djelotvorno za rast u vjeri, nadi i ljubavi. Sveto pismo, predaja i sveci svjedoče o ulozi Marije kao Božje izabranice u porazu zlih duhova, piše Kathleen Beckman s portala Catholic Exchange.

Što se tiče ovih svjedočanstava svećenika egzorcista, neke sam prikupila s tečaja Udruge međunarodnih egzorcista koji sam pohađala u Rimu 2017., druga su iz pisanih svjedočanstava egzorcista među kojima je i pok. Candido Amantini (1914.-1992.), čiji je povod za beatifikaciju započeo, pokojni vlč.

Gabriele Amorth (1925.-2016.), i vlč. Francesco Bamonte, aktualni egzorcist Rima koji je predavao na tečaju AIE 2017 u Rimu o oslobađanju od zla.

Prema egzorcistima, evo nekih od oporuka koje su demoni bili prisiljeni ispovijedati o Djevici Mariji tijekom raznih velikih obreda egzorcizma:

Svjedočanstva iskusnih svećenika egzorcista pokazala su se vrijednima za širu crkvu. Vjerujemo i svjedočimo da je Isus Krist pobjednik svih i svih đavolskih duhova.

Također, važno je vjerovati i svjedočiti da je Presveto Trojstvo odabralo Djevicu Mariju kao zaštitu nad đavolskim silama. U našim stvarnim i stalnim bitkama Marija nas brani od đavolskih lukavstava.

Potvrđujući to, egzorcist vlč. Gabriele Amorth citirao je svetog Bernarda: „Čuvamo Mariju svim zamahom naših srca, naših naklonosti i naših želja. Tako hoće On, koji je utvrdio da sve primamo po Mariji”. To je iskustvo koje svi egzorcisti svaki put uče iz prve ruke. (G. Amorth, Nuovi racconti di un esorcista, Roma, 1992., str. 220-221.)

Djevica Marija/Foto: Dario Zürchauer

“Marija je užas paklu. “Ona ljubi smrtna bića. Njena ljubav prema smrtnicima je nepojmljiva. Ona otima od nas (demona) više duša od svih anđela i svih svetaca zajedno.”

Uspoređujem Djevicu Mariju s ogromnom vojskom

Tko ljubi Mariju, prijatelj je Božji. Bog je zadovoljan Marijom. On to svjedoči tako što nikada ne odbija jednu milost od svih onih koje ona od Njega traži. Kad se osoba moli Mariji, ne čini to s dovoljno poštovanja. Čovjek ne prepoznaje da čast Mariji odaje počast Bogu koji ju je učinio takvom kakva jest.”

“U nekim drugim slučajevima, prezirnim tonom, demon je ponovno očitovao svoje odbijanje da prihvati da je Djevica Marija bila nad njim preko ovih izraza: ‘Ona je samo tijelo. Ja sam čist duh! Ne, ona to nije! Ona, viša od mene? Ne! Ja sam duh!”

“Jednom prilikom, odgovarajući riječima koje su već djelomično korištene, demon je potvrdio: ‘Odbio sam da će ona biti pokraj Njega. Nisam mogao podnijeti da će ljudsko stvorenje biti iznad mene jer sam bio najljepši anđeo, lijep, lijep, najveći. Bio sam Lucifer, anđeo par excellence.”

Žena! Zbog ljubavi prema Njegovoj djeci, stvorena je prije svih vremena u misli o Bogu. I kao čisti duh, ne mogu to podnijeti. To trulo meso! Nje se bojimo jer vas svojom poniznošću, poslušnošću i milosrdnom ljubavlju drži u svom naručju. Čistoća njezina tijela: nikada ga nije dotakla, čak ni misao.

Nismo uspjeli, ni mišlju. Nisam je potkopao ni mišlju — ni jednu, ni jednu prokletu! Nikada je nisam uspio dotaknuti jer je Taj uvijek pazio na nju. Uvijek je postojao Taj Jedan. Nije moja krivica. Nisam je uspio dotaknuti. Bojao sam se.”

Drugi neki put, evidentnim metaforičkim jezikom (zloduh nema ni kožu ni mozak zbog prirode svog nematerijalnog duha), demon je rekao: ‘Svaki put kad ona (odnosno Gospa) siđe na zemlju, mi tonemo čak i niže. Svaka njena suza je rupa u našoj koži.

Svaki njezin pogled je suza našeg mozga. Svaki njezin korak je naš kraj. Tražimo je zaustaviti, ali ne uspijevamo jer je moćnija od nas. Zlo nema moć nad njom.”

Jednom je demon iskazao stalnu Marijinu zahvalnost Bogu na sljedeći način: ‘Ona uvijek pjeva hvalu Onome, kao i prije, ali vrlo malo njih na zemlji može čuti kada ona pjeva.’ Demon je ovdje vjerojatno i implicirao na našu nesposobnost da u potpunosti shvatimo veličinu tog Srca koje hvali Boga za dobrobit svoje djece.”

Govoreći na tečaju Egzorcista u Rimu 2017., kardinal Angelo Amato, prefekt za kauze svetaca, prvi je rekao: “Ubijanje u ime Boga je đavolsko!” Naveo je ubojstvo vlč. Jacques Hamela u svojoj župi, Saint-Etienne-du-Rouvray, Francuska, dok je slavio misu. Činjenica da se ova epizoda dogodila u crkvi, gdje je ubio svećenika, službenika Gospodina i uključio vjernike, ukazuje na đavolsko djelo.

Također je naveo dijaboličnom prirodu pobačaja, žestoku demonsku mržnju prema novom životu, djeci i obitelji; a također i sve veće ekstremno nasilje u svijetu koje je đavolsko svetogrđe. Zatim je kardinal Amato ukazao na marijanski događaj u Fatimi: “Bog želi pravu pobožnost Bezgrješnom Srcu i naknadu Presvetim i Bezgrješnim Srcima prvih petaka.”

Prisjetio se žrtava fatimskih vidioca, Lucije, Franje i Jacinte — slijedeći njihovu viziju užasa pakla i tolikih duša koje upadaju u njega. Svoju hranu davali su siromasima (postili) i odustajali od “igranja”, potaknuti ljubavlju prema Gospi Fatimskoj i spasenju duša.

Kardinal Amato je naglasio da “Imamo oruđe da dominiramo zlom. Kršćanstvo nije religija obeshrabrenja. Kad se suočimo sa zlom koje Bog dopušta, On nam pomaže. U Njega polažemo svoju nadu, povjeravajući se više Bogu u svojoj slabosti. A mi se povjeravamo Mariji, sudjelujući u njezinu djelu naviještanja Božje pobjede nad zlom, uvijek se nadajući i uzdajući se u Božju pobjedu; naše oslobođenje u Njemu. Ključ je da se po Mariji povjerimo Isusu.”

Sve navedeno možemo razmotriti u svjetlu marijanskog učenja i proročanstva sv. Maksimilijana Kolbea. To što je Marija ratnica za Krista seže u naše učeništvo. Naše zajedništvo s Kristom, glavnim egzorcistom, i Njegovom majkom koja gazi zmiju, stavlja nas u opreku s neprijateljem Boga i duša.

Jeste li internalizirali svoj poziv da budete Marijanski vojnik za Krista? Ova se stvarnost najprije začima u srcu kroz milost i molitvu. Tada se volja angažira za ljubav prema Bogu i dušama. Marija i Duh Sveti čine naš odgovor i uče nas kako se boriti u dobroj borbi.

Kolbe uči:

„Moramo osvojiti svemir i svaku pojedinačnu dušu, sada i u budućnosti, sve do kraja vremena, za Bezgrešnu, a po njoj za Presveto Srce Isusovo. Nadalje, moramo bdjeti da nitko ne otrgne nijednu dušu od njezine posvete Bezgrješnoj; trebamo se radije truditi da duše neprestano produbljuju svoju ljubav prema njoj; da veza ljubavi između nje i ovih duša postane sve bliža i da ove duše od sada budu jedno s njom. …

Ona će djelovati kroz njih u onoj mjeri u kojoj joj pripadaju. Stoga u njima ne smije ostati ništa što je njihovo; moraju biti potpuno njezini.” (Kolbeove osobne bilješke, 23. travnja 1933., citira fra H.M. Manteau-Bonamy, O.P., Bezgrešno začeće i Sveti Duh, Prow Books, Franciscan Marytown Press, IL, 1977.)

Majko Marijo, odvedi nas dublje u tvrđavu tvoga Bezgrješnog Srca; oblikuj nas u neustrašive ratnike za Krista. Hvala ti što si naša pobjedonosna Majka, braniteljica od zlih duhova. Amen.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er