CRKVAMEĐUGORJEVIJESTI

Preminuo međugorski svećenik fra Viktor Kosir

U utorak 1. prosinca, u Međugorju je preminuo fra Viktor Kosir, član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Fra Viktor je preminuo u 83. godini života, 64. godini redovništva i  56. godini svećeništva. Obnašao je službe župnog vikara i župnika.
Zadnjih godina boravio je u Međugorju.

Rođen na Uzarićima. Njegov stariji brat koji je bio isto naš fratar fra Viktor kojeg su partizani 7. veljače 1945. kao klerika jednostavnih zavjeta i učenika VII. r. gimnazije s jedanaestoricom subraće ubili, spalili i zatrpali u ratnom skloništu na Širokom Brijegu.
Tada je mali sedmogodišnji Pero tješeći majku Matiju koja je oplakivala svoga sina rekao: Majko ne plači, bit ću ja tvoj fratar.
I tako uistinu bi. Mali Pero je postao franjevac i uzeo ime po svom ubijenom bratu fra Viktoru Kosiru. Koji li će to radostan susret biti u vječnosti brata, majke i brata.

Kako je objavljeno na franjevci.info, sv. misa zadušnica slavit će se u župnoj crkvi u Međugorju, u srijedu 2. prosinca u 14 sati. Nakon mise slijede sprovodni obredi i ukop na groblju Kovačica. Tijelo će biti izloženo od 12 sati u župnoj crkvi.
Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er