MOLITVE

Prekrasna pobožnost Duhu Svetomu – Molitva Duhu Svetomu za obraćenje duša

Prekrasna pobožnost Duhu Svetomu – Molitva Duhu Svetomu za obraćenje duša O, božanski Duše, Ljubavi vječna, žarko te molim da se založiš dovesti natrag duše Isusu. Pogledaj koliko ih demon želi ukrasti.

Molitva Duhu Svetom

Duše Sveti, vječna ljubavi, koji izlaziš od Oca i Sina, bitna vezo njihova blažena jedinstva, koji se dovršavaš u vatri ljubavi nespoznatljivoga života; ti kojemu se sviđa zvati se Bog koji obraća i posvećuje duše, ulij svoju svjetlost, milost, vatru svoje ljubavi u duše tolikih kršćana koji žive kao da su zaboravili posvećujući pečat koji su primili na krštenju i izgledaju kao da se brinu samo za vremenite stvari.

Probudi ih iz njihove obamrlosti i dovedi do sveta življenja. Učini da u ravnodušnim i mračnim umovima zasja svjetlo tvoje istine; učini da suha i hladna srca osjete kako je slatka tvoja ljubav; pogrešne i bijedne volje pozovi, o, Božanski Duše, i vodi ih ti sâm ispravnu mišljenju.

Svim mlakim i svjetovnim dušama pridruži, o, beskonačna Dobroto, i moju. Neka me snaga tvoje ljubavi odvoji od svih zemaljskih stvari, spali i izvadi iz mojega srca svaki osjećaj koji nije svet, a tvoja milost i tvoji darovi za koje te molim neka me obogate koristima da me ti možeš predstaviti Isusu, mojemu Spasitelju, i reći mu: Za ovu dušu nisi uzalud dao svoju krv i život!

O, božanski Duše, Ljubavi vječna, žarko te molim da se založiš dovesti natrag duše Isusu. Pogledaj koliko ih demon želi ukrasti. Ti ih obrati, posveti i dovedi dobromu Isusu. Ne dopusti da te uzaludno zazivam i molim kao Boga koji obraća i posvećuje! Čemu bi nam služilo Spasiteljevo otkupljenje ako nas ti ne posvetiš i osposobiš da prihvatimo i živimo plodove otkupljenja? Obrati nas i posveti i ne dopusti da ikada postanemo hladni i nemarni jer to vodi u grijeh, a to je put u propast.

Duše Sveti, ja se sa svim dušama koje ti želim preporučiti utječem pod sjenu krila tvojih i često ću ponavljati sa svetom Crkvom: Pod sjenu svojih krila zaklanjam se!

O, Djevice, zaručnice Duha Svetoga, moli za nas!

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er