Uncategorized

Prekrasna inicijativa mladih na Mladifestu: Prikupljaju se krunice za Ukrajinu, i ti možeš darovati svoju

U sklopu inicijative ‘Tvoja krunica za Ukrajinu’ u Međugorju se na 33. Mladifestu prikupljaju krunice za Ukrajinu, koje će na kraju odnijeti u ovu ratom zahvaćenu zemlju.

Govorio je o tome u svom svjedočanstvu sudionicima 33. Mladifesta pomoćni biskup Zaporoško-kharkivske biskupije iz Ukrajine mons. Jan Sobilo, koji se prisjetio svog prvog dolaska u Međugorju.

”Točno se sjećam trenutka kada sam prvi put stupio na ovu svetu zemlju na koju svaki dan s neba dolazi Majka Božja. Cijelo sam vrijeme osjećao stvarnu prisutnost Gospe koja me je držala za ruku i pokazivala mi sve tajne Međugorja. Tada sam bio mlad svećenik od 35 godina. Osjećao sam se kao maleno dijete koje mama vodi za ruku i pokazuje mu što je najvažnije u životu.

Po povratku, dio moga srca ostao je u Međugorju: negdje između kamenja na Podbrdu, Križevcu i crkve svetog Jakova te u svakoj kući koja je za mene postala kao roditeljska”, kazao je mons. Sobilo naglašavajući kako i njegova biskupija ubire plodove ”velikog stabla zvanog Međugorje”.

Biskup Sobilo kazao je kako je u Međugorje prvi puta došao u drugoj polovici 90-ih godina. Nakon završetka rata na ovim našim prostorima. Krvavog rata zaustavljenog krunicom.  Sada je u ratu njegova zemlja. Nakon što su iscrpljene sve diplomatske metode za zaustavljanje rata, ostala im je krunica. Najjače ‘oružje’.

Odlučili su stoga Ukrajinci u Međugorju prikupljati krunice za Ukrajinu. Sudionici Mladifesta iz cijeloga svijeta na njegov poziv koji ima je uputio nakon svjedočanstva ostavljaju svoje krunice koje će se po završetku Mladifesta ponijeti u Ukrajinu, piše Radio Mir Međugorje

”Vojnici s kojima u zadnje vrijeme često komuniciram, govore da u najstrašnijim trenucima kada ljudi gube nadu, pomoć dolazi s neba. Spoznaju da ih nečija molitva, post i plašt Prečiste Djevice Marije koji je prostrt nad njima štiti od ranjavanja i smrti.

Naši vojnici se oslanjaju na vrlo snažno oružje – krunicu. Uobičajeno ih je vidjeti s krunicama oko vrata koje nose blizu svojih srdaca. Krunica je, naime, vrlo slična Davidovoj praćki i pet kamenčića koje je imao u torbi i njima pobijedio Golijata”, kazao je biskup Sobilo, a te njegove riječi mnoge su posjetili na vrijeme Domovinskog rata i ovdašnje vojnike, koji se nisu odvajali od krunice. Kao ni civili, koji su neprestano molili za njih. I, naravno, za mir.

”Oni koji su u Međugorju naučili moliti krunicu tako uče i druge. Molim sve vas dragi mladi da i vi darujete krunice za sve one u Ukrajini koji ih žele a nemaju ih. Krunica je najjače oružje protiv zla. Vaša će krunica biti poslana u Ukrajinu, u ruke onih koji je čekaju, koji proživljavaju strah i gube nadu. Krunica će im dati sigurnost da ih Majka štiti”, kazao je pomoćni biskup Zaporoško-kharkivske biskupije mons. Jan Sobilo i podsjetio kako se krunica još uvijek može poslati u Ukrajinu. Podsjećamo vas i mi da to učinite, a darovati je možete pored vanjskog oltara, na livadi, na štandu s natpisom ‘Tvoja krunica za Ukrajinu’.

”Nakon Mladifesta krunice ćemo odnijeti u Ukrajinu na mjesta gdje su najpotrebnije”, poručio je biskup Sobilo, a mladi iz cijelog svijeta odrekli su se svoje krunice i tisuće ih darovali Ukrajincima.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er