VIJESTIVJERA I DUHOVNOST

PREDIVNO Stotine muškaraca na koljenima molilo krunicu ispred zagrebačke katedrale

Molitva krunice ispred zagrebačke katedrale održala se 18. lipnja u sklopu 3. Konferencije katoličkih muškaraca. Na molitvi se okupilo više stotina muškaraca, ali i žena.

Treća konferencija katoličkih muškaraca započela je u petak, 17. lipnja i potrajat će do 18. lipnja kada će se u sklopu konferencije održati molitva krunice ispred zagrebačke katedrale. Konferencija će sadržavatti više tema u kojima će svaki katolički muškarac pronaći nešto za sebe.

Okupit će se velik broj govornika koji će se dotaknuti svih mogućih tema koje mogu zanimati jednoga katoličkog muškarca, među kojima su: duhovna formacija, duhovni boj, razlučivanje životnog poziva, predbračna i bračna čistoća, ljubav i poštovanje u vezi i braku, odgoj djece, liderstvo i poduzetništvo, tjelovježba i još mnoge druge.

Jedan od glavnih ciljeva projekta “Muževni budite” jest da se muškarci ohrabre, iskorače te da budu duhovno voditelji obitelji po uzoru na sv. Josipa vodeći svoje obitelji putem svetosti. Voditelj projekta “Muževni budite” Krunoslav Puškar istaknuo je kako je zadovoljan odazivom mladića i muškaraca na molitvu. “Kada sam došao ispred katedrale ugodno sam se iznenadio kada sam vidio nekoliko stotina muškaraca, mladića i očeva. To je uistinu jedan predivan osjećaj i ponosno se osjećam”, poručio je Puškar.

Sudionici i podupiratelji 3. Konferencije katoličkih muškaraca, koja se održava u zagrebačkom hotelu International, nakon jutarnje mise okupili su se ispred zagrebačke katedrale na molitvu krunice Gospi za obraćenje našega naroda. Okupili su se muškarci koji su pozvani duhovno voditi svoje obitelji.

Ivan Fabić iz Kotoribe otac je devetero djece, a u razgovoru za HKR otkrio je kako se odlučio na molitvu krunice ispred zagrebačke katedrale. “Jako rado sam se odazvao jer smatram da ovdje pripadam, našem katoličkom narodu. Ovdje sam upoznao nove prijatelje, doživio molitveno zajedništvo kroz naša svjedočanstva. Ovim susretom smo se obogatili, a ova javna molitva krunice ‘Bogu hvala i slava za ovo’ i trebali bismo se češće okupljati ovako, čak svaki mjesec.

Dubravka Sobočanec na ovaj je molitveni susret došla sa suprugom, kćeri i zetom te je izrazila važnost obiteljske molitve krunice u njihovom životu. “To je najbogatija obiteljska baština koja se kroz generacije umnaža i obogaćuje. I ono što mi razgovaramo s onima koji nisu upoznali Boga jest da nas vjera stvarno čini boljim ljudima”, kazala je Sobočanec i muškarcima poručila slijedeće: “Muževni budite, molite, vjerujte i ljubite svoje žene.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er