CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Predaj sve svoje Bogu u ruke!

Zašto strahuješ? Zašto toliko tjeskobno brineš? Zašto se opterećuješ time što je bilo u prošlosti? Predaj se Bogu u ruke!

Zar ne znaš da vrijeme ne možeš vratiti? Ipak, ne brini jer Bogu je sve moguće. Bog ti prašta sve pogreške iz prošlosti i gleda kako da i to okrene na tvoje dobro i dobro osobe koje si povrijedio. Njegovo milosrdno srce ne pamti zlo, prašta i raduje se tvom pokajanju. Zašto se opterećuješ što će biti u budućnosti? Možda se nijedan od tih scenarija koje pokušavaš predvidjeti u budućnosti neće dogoditi pa čemu uzaludno trošiš svoje dragocjeno vrijeme, emocije i energiju? Prepusti se Bogu! On će te voditi u svim izazovima kada za to dođe vrijeme. Nadahnut će ti duh da znaš što ti je govoriti i činiti u tim trenucima. “Uzdaj se u Gospoda svim srcem svojim i ne oslanjaj se na vlastiti razum. Misli na Njega na svim svojim putima, i on će poravnati tvoje staze.” (Izreke 3, 5-6)

Nemoj strahom i brigama zbog prošlosti i budućnosti gušiti klice radosti koje su posijane u svakom danu i čekaju da izrastu kao plodovi koji će ti dušu obradovati! Nisi stvoren da bi strahovao, ni da bi brinuo, ni da bi bio tužan. Stvoren si da bi bio radostan i uživao u svim ljepotama svakoga dana. Zvuči ti nevjerojatno? Da, zvuči jer živimo u svijetu prepunom ranjenih i opterećenih ljudi koji griješe na različite na čine, ali Božji plan je drugačiji i On još uvijek ne gubi nadu da svijet može postati bolje mjesto za življenje.

Sve što te opterećuje, samo predaj Bogu u Njegove ruke i vjeruj da čuje tvoj vapaj! Da, zvuči jednostavno da bi bilo istinito. Ali, to je jedini pravi put k miru i radosti, k oslobođenju od tog preteškog tereta straha, briga, tjeskoba koje opterećuju tvoju dušu. Bog je vjeran svojoj riječi: „Kad sam Te zazvao, uslišio si me, Gospodine!“ (Ps 138)

Kada vidiš da si opterećen, nemiran, prestrašen, zabrinut – zastani! Sjeti se čiji si sin! Sin Boga živoga! Boga koji te ljubi ljubavlju neizrecivom, nedokučivom, neobuhvatljivom, nenadmašivom. Ljubavlju koju ne možeš zaslužiti ničim jer nema cijene, ali ljubavlju koja i ne traži ništa od tebe nego te ljubi bezuvjetno bez obzira na to kakav si. Sin si Oca koji se toliko ponizio iz ljubavi prema tebi da je postao čovjekom, trpio, uzeo na sebe sve tvoje grijehe da otkupi i da bi ti bio zauvijek sretan.

Zar još uvijek sumnjaš u Njegovu pomoć? Zašto se još uvijek pitaš kako će on riješiti tvoje probleme? Nije na tebi da pokušavaš shvatiti i predvidjeti kako Bogu to učiniti. Nema veze radilo se o nemogućoj situaciji ili lakše rješivoj. U Njegovoj ljubavi i svemoći pronađi mir i ne sumnjaj. Tvoje je samo da Ga zamoliš za pomoć i bezuvjetno vjeruješ Njegovom planu. Možda se neće poklopiti s tvojim planom, ali vjeruj, bit će i bolji od tvoga jer On zna što je najbolje za tebe.

Nema veze što si većinu svog života bio daleko od Njega, nema veze što Ga ne poznaješ. On poznaje tebe i čeka da mu dođeš. Reci Bogu sve što ti je na duši. Čuje te i odgovorit će ti. Utješit će te, ohrabrit će te, pokazat će ti put. Što imaš izgubiti ako pokušaš ponovno graditi život s Njim?

Anamarija Botić

www.medjugorje-news.com/

Izvor
duhovnost.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er