VJERA I DUHOVNOST

10 svetaca zaštitnika koji će vas pratiti tijekom cijele trudnoće i poroda

Tih 9 mjeseci trudnoće za neke trudnice može biti dugo, usamljeno ili čak zastrašujuće. Evo nekoliko svetaca koji će biti tu za vas tijekom trudnoće, poroda i nakon njega.

Sveti Gerard Majella

Ovom “Svecu majki” iz 18. stoljeća pripisana su neka čuda koja uključuju djecu i porođaj. Tijekom poroda, majka koja je bila u smrtnoj opasnosti na trbuhu je držala maramicu koju je Majella ostavio u njezinoj kući i sigurno je rodila zdravu bebu.

Sveti Antun Padovanski

Ovaj portugalski svetac obično je povezan s izgubljenim stvarima, ali također je povezan s neplodnošću i trudnicama – možda zbog svoje privrženosti prema Djetetu Isusu.

trudnoće

Sveta Brigita

Sveta Brigita je jedna od irskih zaštitnica, poznata po milosrđu i odanosti Bogu. Kao zaštitnica primalja i beba, savršena je svetica za molitvu kako bi zaštitila i majke i bebe.

Vezani članci

Sveti Rajmund Nonnatus

Nonnatus zapravo znači “nije rođen” – ime je nastalo zbog činjenice da je svetac rođen carskim rezom, što je rezultiralo smrću njegove majke. Otuda njegov zagovor pri porodu, primaljama i bebama te budućim majkama.

Sveti Erazmo

Jedan od četrnaest svetih pomagača bio je mučenik iz 4. stoljeća koji se zaziva za one koji imaju grčeve u trbuhu ili kolike. Stoga je on idealan svetac koji će vas podržati u tim porođajnim bolovima i prvim tjednima s bebom koju muče grčevi.

Sveta Gianna (Ivanka) Beretta Molla

Talijanska pedijatrica žrtvovala je vlastiti život odbijajući pobaciti svoje četvrto dijete radi liječenja tumora u maternici. Beba je rođena zdrava, ali Gianna je umrla tjedan dana kasnije. Molite je da zaštiti vaše nerođeno dijete, ali i sebe.

Sveta Margareta Antiohijska

Prema predaji, Zmaj ju je progutao, no svladala ga je Križem i izišla iz njega. Križ pokazuje njezinu jaku nepokolebljivu vjeru u Krista kog je ljubila i radi koga je trpjela. A zmaj označuje pogansku zabludu i nasilje, koje je junački pobijedila. Sveta Margareta je štovana kao pomagateljica ženama: u porodiljnim mukama, neplodnosti, pobačaju.

Sveta Monika

Žene se često osjećaju nestrpljivo tijekom posljednjih nekoliko tjedana trudnoće. U tom slučaju obratite se majci svetog Augustina, koja je pokazala nevjerojatno strpljenje s vlastitim djetetom. ( Njoj se također treba obratiti za obraćenje djece – ali nadamo se da vam za to neće trebati!)

Sveta Dimfna

Trudnoća može donijeti puno tjeskobe, sa strahom od promjene, boli i budućeg zdravlja vaše bebe. Poznato je da sv Dimfna pomaže osobama s mentalnim poremećajima, pa će vam sigurno njen zagovor biti od pomoći za smiriti vaš um u ovom često ranjivom periodu.

Blažena Djevica Marija, Majka Božja

Uvijek možemo zatražiti pomoć Blažene Djevice Marije koja budućim majkama nudi silnu pomoć. Ona je rodila Božjeg Sina, pratila ga na Njegovu zemaljskom putu, sve do križa, pa tako s budućim majkama može podijeliti svu radost, ali i bol majčinstva.

www.medjugorje-news.com

Aleteia

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er