CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Poziv sv. Šarbela na obranu obitelji: Rat Zloga protiv Gospodina rat je koji se vodi protiv obitelji

Slušajte jedni druge ušima, srcem, ustima i dlanovima. Zaštitite toplinu obitelji, jer je sva toplina svijeta neće nadoknaditi.

Sveti Šarbel Makhlouf malo je poznati maronitski svetac i svećenik redovnik 19. stoljeća, piše Sam Guzman s portala Catholic Gentleman. Iako je veći dio svog života živio u relativnoj tišini i povučenosti monaškog života, brzo je stekao široko rasprostranjenu reputaciju svetosti, a molitvama su se pripisivala čuda. I nakon svoje smrti ostao je neiskvaren, a tisuće su se pohrlile štujući njegove relikvije. Zahvaljujući njegovu zagovoru i dalje se događaju čuda.

Ovo je snažan poticaj sv. Šarbela da brani obitelj.

Ljudska obitelj na zemlji slika je božanske obitelji na nebu. To je ono što prenosi Božji plan s jedne generacije na drugu i to širi Božju ljubav i njegovu riječ kroz generacije. Slom obitelji znači propast Gospodinova plana za čovječanstvo, odnosno slom koji uklanja spasenje i svetost s ljudi. Svaka je obitelj Sveta jer je na sliku Trojedinog Boga. Deformacija obitelji je deformacija Božje slike. Obitelj nosi baklju i knjigu s koljena na koljeno kako bi svijet mogao i dalje biti osvijetljen Gospodinovom svjetlošću.

Obitelj je vrpca koja povezuje ljudska bića kroz povijest kako bi čovječanstvo moglo rasti i umnožavati se. Ako se ovo uže prereže i čovječanstvo odvoji od svoje povijesti, generacije će biti izgubljene bez povijesti i identiteta.

Obitelj daje čovječanstvu svoj ljudski identitet i na njega utiskuje Božju sliku. Tako štiti ljudsko pamćenje. Ljudi bez obitelji su čovječanstvo bez sjećanja. Čovjek lišen pamćenja kruži u krug, a čovječanstvo bez pamćenja stagnira u povijesti i umire. Obitelj je osnova u Gospodinovu planu, a sve sile zla imaju za cilj srušiti je, jer znaju da će uništavanjem poljuljati temelje Božjeg plana.

Rat Zloga protiv Gospodina rat je koji se vodi protiv obitelji. Ovaj potonji rat bit je njegova rata protiv Gospodina, jer obitelj je slika Božja. Od početka stvaranja svemira, zli ustrajno pokušava uništiti obitelj, što je temelj Božjeg plana.

Obitelj je mjesto na kojem se ljudsko biće miješa u komunikaciju s Bogom i svojom braćom. Bez obitelji taj bi odnos bio uništen i ništa ga ne bi moglo nadoknaditi, a ako čovjek pokuša odnos popraviti ljudskim sredstvima, postat će krhak i pogrešan, a zajedno s tim, cijelo će čovječanstvo biti podložno zlu koje će je nagnuti prema neizbježnoj smrti.

Zaštitite ih i održavajte molitvom i dijalogom, razumijevanjem i opraštanjem, iskrenošću i vjernošću, a najvažnije slušanjem.

Slušajte jedni druge ušima, srcem, ustima i dlanovima. Držite ruke dalje od svjetske vreve, jer će ona odnijeti i uništiti sve poput bijesne oluje i nasilja valova kad se vrate u kuću. Zaštitite toplinu obitelji, jer je sva toplina svijeta neće nadoknaditi.

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er