CRKVAVIJESTI

Požar u svetištu u Lourdesu – Vatra uništila pola kapelica Svjetla

“Još jedan težak udarac za svetište u Lourdesu, kojemu to nije bilo potrebno”, napisao je na twitteru vlč. Olivier Ribadeau Dumas, rektor svetišta Gospe Lurdske, žaleći zbog razaranja.

“Ali najvažnije je da nije bilo ozlijeđenih i da se hodočasnici mogu nastaviti moliti u kapelicama koje su netaknute te i dalje paliti svijeće”, dodao je.

U priopćenju je svetište u Lourdesu procijenilo štetu na nešto više od 1,5 milijuna dolara.

Smještene od 2018. na obali nasuprot mjesta gdje se nalaze Kupalište svetišta, kapelice Svjetla jedno su, uz Špilju ukazanja, od najtiših mjesta za sabranje i meditaciju, prenosi Nedjelja.ba

Četiri od osam kapelica koje su uništene nalaze se niže niz rijeku koja teče kroz područje svetišta. Posljednje dvije kapelice do sada su korištene za postavljanje najtežih i najvećih svijeća.

Također, oštećen je i Gospin kip koji se nalazi uz rijeku nasuprot kapelicama Svjetla. Mnogi hodočasnici s povjerenjem joj u ruke prepuštaju svoje krunice. Svake godine u tim se kapelama potroši 380 metričkih tona svijeća.

Kako prenosi CNA, iako se aktivnost lurdskog svetišta od pandemije postupno ubrzala, ono je jedva uspjelo dosegnuti polovicu broja redovnih posjetitelja od prije 2020. Iako su se biskupijska hodočašća bolesnika iz cijeloga svijeta polako počela vraćati u svetište, bili su manji po broju iz predostrožnosti.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er