MOLITVE

POTREBNIJE NO IKADA Molitve Gospi od Zdravlja

Blagdan Gospe od Zdravlja slavimo u nedjelju, 21. studenog kada, više no ikad, molimo za zdravlje. Mnoge crkve Gospi od zdravlja, izgrađene su u znak zahvalnosti za ozdravljenje naroda od raznih pošasti, kuge, kolere i drugih. U nastavku donosimo nekoliko molitava Gospi od Zdravlja te posvetu Bezgrješnom Srcu Marijinom.

Ove molitve Gospi od Zdravlja, mogu se moliti u svako vrijeme, u crkvi ili kod kuće. Može se moliti po jedna nakon svake desetice svete Krunice. Također, mogu se moliti prije mise ili nakon mise, jedna ili više molitava, kao i uz molitvu adoracije, piše gospićko-senjska biskupija.hr

Preporuka je da se prema mogućnostima moli Krunica BDM ili Božjeg milosrđa te Lauretanske litanije uz posvetu Bezgrješnom Srcu Marijinu. Molitve su sastavljene u dogovoru s provincijalatom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu, koja tradicionalno njeguje ovu dragocjenu pobožnost štovanja Gospe od Zdravlja prenosi HKM.

Molitve Gospi od zdravlja

1.

Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, štujući Blaženu Djevicu Mariju, Gospu od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo i slavimo. Majka tvoga Sina i naša Majka Marija, najljubaznije pritječe u pomoć svojoj djeci koja su u nevoljama. Stoga se bolesni njoj utječu, nazivajući je „Zdravlje bolesnih“, kako bi, po njezinu zagovoru, opet primili zdravlje. Molimo te da nas po njezinu zagovoru oslobodiš od svake epidemiološke nevolje, kao i od svakog moralnog zastranjenja, te nas privedeš trajnom obraćenju. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

2.

Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, štujući Blaženu Djevicu Mariju, Gospu od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo i slavimo. Hvala ti što si nam Majku svoga Sina dao za zaštitnicu, jer bolesnima koji zazivaju njezinu zaštitu, sja kao znak ozdravljenja i višnje nade. U ovom času, svrni svoj pogled na naše molbe i Marijin moćni zagovor, te nam udijeli što te molimo. Posebno zaštiti sve oboljele kao i medicinsko osoblje koje im služi. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

3.

Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, štujući Blaženu Djevicu Mariju, Gospu od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo i slavimo. Dok putujemo zemljom, tvoje spasenje obuzima čitava čovjeka, naše tijelo i našu dušu. Po zdravlju posve se mijenja naše stanje: tlačenje se okreće u slobodu, neznanje u spoznaju istine, bolest u zdravlje, žalost u radost, smrt u život, robovanje grijehu u dioništvo tvoje božanske naravi.

Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te udijeli nam zdravlje i duše i tijela, da ti u zdravom tijelu uzmognemo zdravom dušom iskazivati slavu. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

4.

Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, štujući Blaženu Djevicu Mariju, Gospu od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo i slavimo. Znamo da se savršeno i potpuno spasenje ne možemo postići na ovom svijetu: naš je život izložen boli, patnji i smrti. Tvoj lijek za naše zdravlje jest Isus Krist, koga si poslao k nama kao Spasitelja i Liječnika duše i tijela. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te da nas Kristove boli iscijele, da ozdravljeni prispijemo u nebesko slavlje.

Zaštiti naš narod i sve narode od zaraze, ozdravi bolesne, zaštiti one koji im služe te nas sve prizovi k obraćenju. Daj da se ne oslanjamo samo na svoje snage i znanje, već prije svega da se pouzdamo u tvoju pomoć i veliko milosrđe, koje imaš prema nama. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

5.

Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, štujući Blaženu Djevicu Mariju, Gospu od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo i slavimo. Tvoj Sin, Isus Krist, od proroka nazvan Sluga Gospodnji, ponio je naše bolesti, naše boli na sebe uzeo i njegove nas rane iscijeliše. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te primi nas duha ponizna i srca skrušena. Usliši što te molimo u ovom času: da se zaustavi svaka pošast zaraze od bilo koje bolesti, da bolesni ozdrave, da budu zaštićeni oni koji im služe, te svi zajedno da uđemo u milost obraćenja. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Gospa od zdravlja

Posveta Bezgrješnom Srcu Marijinu
(s crkvenim dopuštenjem, 1983.)

Presveta Djevice Marijo, Majko i Kraljice moja,
tvojemu Bezgrješnom Srcu posvećujem i predajem čitavo svoje biće:
svoje misli, riječi i djela.
Raspolaži sa mnom i sa svim što mi pripada, sada i u vječnosti
na hvalu i slavu Presvetoga Trojstva, za posvećenje Crkve i spasenje svega svijeta.


Bezgrješna moja Majko,
pomozi mi živjeti dostojno moga krsnog posvećenja
da neopozivo pripadam svome Otkupitelju.
Daj da poput Tebe slušam poticaje Duha Svetoga!
Neka se u meni i po meni, uvijek i u svemu vrši volja Božja! Amen

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button