MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Evo kako izmoliti potpuni oprost za svoje pokojne i duše u čistilištu

Duše u čistilištu trebaju naše molitve. Cijene i svaki i najmanji vapaj i molitvu za njih. One se mogu osloboditi samo po molitvama žive crkve i Božjem milosrđu. Kad svojom molitvom oslobodite dušu i ona ode u nebo, odlazi tamo puna zahvalnosti za vašu molitvu. I sama vam postaje zagovornikom pred Prijestoljem Boga.

To je čudesna milost dana čitavoj Crkvi, onoj na zemlji, na nebu i u čistilištu. Ovih dana možete izbaviti dušu iz čistilišta. Tko se oslobodi po tvojoj molitvi u nebo ulazi pun zahvalnosti za nju

Za dobiti potpuni oprost za neku duše potrebno je:

– pohoditi crkvu, groblje ili bogomolju u kojoj treba:

1) izmoliti Oče naš i Vjerovanje
2) ispovijediti se, ako je to potrebno (obavezno prije pričesti ako imamo teški grijeh na savjesti)
3) primiti sv. Pričest
4) izmoliti molitvu na nakanu Sv. Oca Pape (nije propisano koju, svatko može izmoliti molitvu po osobnom nahođenju, ali je treba moliti na nakanu Sv. Oca)

Ove godine izvanredno zbog pandemije, svi oni koji ne mogu pohoditi groblje i crkvu (stariji i nemoćni) po milosti svete Crkve potpuni oprost mogu izmoliti i u mislima, dakle trebaju izmoliti samo ono što mogu.

Također, to mogu učiniti bilo koji dan u mjesecu studenom, po svom izboru!

Molitva za duše u čistilištu

Milosrdni Isuse, koji si dragovoljno pretrpio tolike muke da otkupiš duše iz vlasti neprijatelja, smiluj se dušama u čistilištu. Usliši ih, milostivi Gospodine, i oslobodi da zajedno sa svim svetima uživaju tvoju dobrotu u tvojemu kraljevstvu.

Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu… Pokoj vječni…

duše

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button