CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Poruka svećenika razotkriva: Evo zašto vjernici posve krivo gledaju na koronu

Kratka analiza današnje situacije oca Lorenza Montecalvoa mnoge je dirnula jer razotkriva vjerničku strukturu koja se slama pod strahom spasa za život ignorirajući ono bitno:

‘Covid 19 nas je paralizirao, u duhovnom smislu. Mnogi od klera ne izlaze iz kuće. Paralizirani su u svojim kanonskim kućama. Boje se otići ususret ljudima. Draži su im virtualni obredi. Boje se koronavirusa koji ih može poslati na groblje, ali se ne boje onoga koji ih može poslati u pakao. Gledajući svoje pastire paralizirane u kući, vjernicima je draže ostati u kući govoreći: „Ne nedostaje mi Euharistija jer je gledam na televiziji“. I euharistijsko slavlje je postalo virtualno.

Bojimo se ići u crkvu, ali se ne bojimo ići u supermarkete. Postoji smrtonosniji virus od koronavirusa, a to je grijeh. Bez slušanja riječi, euharistijskog slavlja i bratskog jedinstva postajemo slabi te tako ponestane volje da činimo put vjere. Grijeh rađa tjeskobu, muku, nemir, fobije, gnjev i neuroze.
Siguran sam da ova pandemija uzrokuje mnoge mentalne i tjelesne bolesti. Kome se ide za osloboditi se ovih bolesti? Ide se psihologu, a ne Kristu koji je stvorio psihologa.

Jung, poznati psihoanalitičar, je govorio: „Više mentalno bolesnih ima među protestantima, nego među katolicima zahvaljujući sakramentu ispovijedi koji imaju u svojoj Crkvi“.
U današnjem Evanđelju Isus kaže uzetomu: „Ustani i hodi. Otpušteni su ti grijesi!“. U katoličkoj Crkvi imamo ovu moć koju nam je dao Krist i, nažalost, ne koristimo je. Štoviše, ispovjedaonice su uvijek prazne. Ako danas odeš u katedralu vidjet ćeš 10 praznih ispovjedaonica, bez svećenika i bez pokajnika. Zaboravili smo da je glavna bolnica, u kojoj se liječe bolesti duha, ispovjedaonica. Amen. Amen. Aleluja.’

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er